vrijdag, mei 05, 2017

Je brood verdienen door in de rij te staan

In de VS en in Italië, verdienen mensen geld met 'in de rij staan.'

In Italië is de bureaucratie behoorlijk. De Italiaan bedacht dit vak, toen hij lang moest wachten en helemaal chill werd van de lange tijd niks doen. Om hem heen zag hij allemaal mensen die behoorlijk sjacherijnig waren geworden. In Nederland hebben we geen super lange rijen. Als je je paspoort wilt verlengen, moet je een afspraak maken. In Italië betalen mensen vaak hun gasrekening contant. Rijen, rijen en nog eens rijen.

Een Amerikaan die verdient met in de rij staan en inmiddels 20 mensen in dienst heeft, verdient geld door in de rij staan voor bijvoorbeeld de aanschaf van de allernieuwste IPhone. Hiermee verdiende hij 20.000$. In de rij staan voor kaartjes voor festivals.

Alles wat je op moet halen, daar kun je iemand voor inhuren!

De Italiaan was zonder werk, dus voor hem was het een oplossing. Hij heeft een extra batterij bij zich voor de telefoon. Hij staat gemiddeld dertig uur per week ik de rij voor €10 per uur.

Het pretpark Disney draait het om. Als je boven de prijs van je kaartje €90 betaalt, hoef je niet in de rij te staan.... totdat er teveel mensen die €90 betalen. Dan zal het tarief omhoog moeten.
Walibi heeft een soortgelijk systeem. De Efteling gaat hier niet aan beginnen. Arm en Rijk moeten gelijk zijn.

Ik vond het een goeie, die Italiaan. Je werk doen door in de rij te staan!


4 opmerkingen:

 1. Haha ja, ik had het verhaal weleens gehoord, maar dan andersom. Mensen die iemand hadden betaald om voor hen in de rij te staan in Spanje. Dat was een rij van 3 uur. Tja, het verdient vast een stuk beter dan online enquêtes invullen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Spanje is dat in ieder geval werk. De werkloosheid is daar veel hoger,

   Verwijderen
 2. Super idee, zou wel passen in het functieprofiel van een personal shopper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een goede. Daar is ook vraag naar. Laaghangend fruit.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.