donderdag, mei 18, 2017

Warren Buffett verwacht een koersstijging van zijn beleggingsvehikel

Warren Buffett aan het ijs
Vermogensbeheerder Warren Buffett vind ik een sympathieke man. Van jongs af aan belegde hij. Hij deed het over het algemeen beter dan de markt. Niet alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Hij kende ook tegenslagen.  Hij is nu 86 jaar.

Zijn bekendste woord is: 'als iedereen het verwacht, gebeurt het niet.'   Het onverwachte gebeurt vaak.  Bijvoorbeeld als iedereen in aandelen stapt, kiest hij voor obligaties. Zoiets.

Hij is eenvoudig gebleven. Hij rijdt in een eenvoudige auto. Ooit heeft hij wel eens gezegd, dat hij na zijn dood via het ouija bord aan de medewerkers van zijn belegginsvehikel Berkshire Hathaway zou doorgeven waarin belegd moet worden. De laatste jaren lees ik niets meer over deze uitspraak. Misschien is hij veranderd.
Beleggen vindt hij zo leuk dat hij dat zelfs na zijn dood nog mee door wil gaan.

De koers van het aandeel Berkshire kwam afgelopen jaar 27% lager uit. Dit is extreem laag.
Misschien daarom, dat hij zegt, dat de aandelen van Berkshire na zijn dood enorm zullen stijgen.  Er komt een nieuwe leider. Over tien jaar zal Berkshire een verzameling bedrijven omvatten waarin geld is gestopt, op een manier die we voor die tijd niet hebben meegemaakt.

Berkshire heeft belangen in spoorwegen, verzekeraars, grootbanken, Coca-Cola en Fruit of the Loom en nog veel meer.

Hij hoopt dat zijn opvolger eveneens zeer vermogend zal zijn. Dat zou duiden op een schat aan ervaring en een bewezen staat van dienst in het zakenleven. De nieuwe leider wordt niet gemotiveerd diir nog eens tien of honderd keer zoveel te verdienen dan dat hij nodig heeft.

4 opmerkingen:

 1. Jammer alleen dat een aandel van zijn beleggingsvehikel nog steeds ruim $244.000 kost...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja is zo. Andere bedrijven knipten hun aandelen op in kleinere stukjes. Dat doet hij niet.

   Verwijderen
 2. Ik geloof niet dat ik op het moment de middelen heb om daar dan in te investeren ;-) Maar ik ben het wel met je eens; een sympathieke man met scherp inzicht, door schade en schade wijs geworden. Hij maakt het niet mooier dan het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is er niet een B aandeel te koop voor een lager bedrag?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.