maandag, juli 31, 2017

Geo blokkade verspert je mogelijkheden

Misschien heb jij dat ook wel eens meegemaakt. Ben je in een buitenland en dan kun je geen uitzending gemist kijken.

Of nog vervelender is hetzelfde artikel of vliegtuigticket voor een buitenlands ip adres honderden euro's voordeliger.  Voor consuminderaars is het ook al hinderlijk wanneer hetzelfe artikel vijf euro minder kost elders.

Dit allles kun je voorkomen door een VPN (Virtual Particulier Network) te gebruiken. Of een ander VPN, alsof je in Brazilië woont en daar een ticket Amsterdam - Rio de Janeiro wilt kopen. Misschien wil je van Zara hetzelfde artikel kopen maar dan in Spanje, want minder Euro's.

In ieder geval is het slim om, wanneer je in het buitenland op vakantie bent, toch iets op NPO te bekijken, zoals de documentaire serie 'Ons goeie geld'.....

Ik ben verbluft dat dit kan. Zoveel jaren gezwoegd, kan ik op vakantie niet de oudejaarsconference zien. Moet ik dagen wachten tot het op Youtube wordt uitgezonden, bijvoorbeeld.

Youtube heeft heel wat filmpjes om jouw te helpen om je VPN adres te wijzigen. Of je nu gebruik maakt van Windows, of Apple, of weet ik welke browser of app jij het liefst gebruikt.
Zoek op YouTube op:  VPN  jouw favoriet op. Tik bnnen YouTube bijvoorbeeld  'VPN op Ipad 2017'

Dit filmpje laat zien hoe belachelijk die prijsverschillen zijn:Imagine this happening to you when shopping... door BEUC_channel


Geïnspireerd door de Geldgids van de consumentenbond

3 opmerkingen:

 1. VPN staat voor Virtual Private Network en kan via het internet twee netwerken met elkaar verbinden of een computer met het netwerk verbinden. Normaal gesproken gaan uw gegevens onbeveiligd over het internet. Dat is niet een prettig idee als het om uw bedrijfsnetwerk gaat.

  Bedoel je niet iets anders dan je schrijft? Een vpn is om je identiteit te verbergen zodat ze je niet kunnen traceren. Bedoel je niet je ip adres?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heet dynamic pricing, je een prijs vooschotelen op basis van het land waar je vandaan komt. Het kan zelfs een hogere prijs veroorzaken op basis van je koopgedrag. Bol doet er bijvoorbeeld aan. Het is dus verstandig om in de private modus van je browser te zoeken of inderdaad met een VPN account.

   Verwijderen
  2. Een YouTube filmpje gaf aan dat binnen instellingen, het Ip adres is gewijzigd.
   Zocht op VPN op IPad.

   Bedankt voor de uitleg van VPN. Ik heb de omschrijving van naam gewijzigd.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.