vrijdag, augustus 25, 2017

Dankzij ACM wordt tarief postzegel slechts 7% duurder

Begin juli zei PostNL dat de postzegels volgend jaar 1 euro zouden gaan bedragen. Een tariefsverhoging van maar 22 cent De Autoriteit Consument en Markt heeft daar nu een stokje voor gestoken.
De verhoging mag slechts 7,1 procent zijn. Dat is 5 cent per postzegel. Om precies te zijn 0,07538 cent.
Nu betaal je voor een 20 grams brief 78 cent. Volgend jaar wordt dit 84 cent.

PostNL verdient met deze tariefsverhoging niks meer aan de postbezorging. De postbezorging is hiermee kostendekkend. Ook wanneer er nog minder post bezorgd gaat worden.
De post blijft vijf keer per week bezorgd worden. PostNL maakte in 2016 winst. De winst was 6,3 procent. De toegenomen pakjesmarkt zal daar zeker voor gezorgd hebben.

Als je veel post verstuurt, dan kun je in 2017 flink veel postzegels in slaan. Je hebt in dat geval altijd 7,1% rendement op je investering.

Ik krijg liever een pakje van PostNL dan van DHL. Ik ben het wachten zat. Ik ben bezig een lijst aan te maken van bedrijven die mij pakjes bezorgen met DHL. Nooit meer. Zodra ik spullen voor de tuin uit bijvoorbeeld België ontvang, dan ontvang ik 's morgens een e-mail, dat het pakje tussen 9 en 18 uur bezorgd zal gaan worden. Dat wil ik niet meer. Het pakje ophalen bij een servicepoint vind ik prima, maar dat thuis zitten niet.  Op de website van bedrijven wordt pas na betaling duidelijk dat het met DHL bezorgd wordt.

Bron: ACM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.