maandag, augustus 21, 2017

Hoe krijg je kinderen aan het eten?

Je Franse mamma gaat op vakantie en ze neemt mee..... Jou en al je knuffels.

Je mamma vertelt dat jij vooral houdt van cocholade. en alleen maar dingen die lekker zijn en niet erg verantwoord. Ja, moet wel, anders, eet ik helemaal niks.  Mamma krijgt met moeite eten naar binnen. Thuis is alles al lastig, laat staan dat je ook nog eens elders bent, zonder jouw vertrouwde omgeving en je knuffels.Chocolademelk dus. Na een paar dagen sprak ik met de moeder, of alles naar wens was. en moeder zei: 'Chocolade, vooral dat, anders is het zo lastig.
Ik zei nog: 'dat wordt niet in Nederland verkocht.'.  Ze wist het. Ze zei: 'In Nederland wordt veel brood verkocht, maar geen chocoladebrood.'  Ze eindigde met: 'U bakt toch zelf brood?

Na het eten haalde ik de restanten van het zelfgebakken brood op. Voordat ik het bracht waren het ronde broden. Een wit brood, met wat rogge en  chocolade.  Dezelfde chocolade die ik gebruikte voor de chocolademelk.

De truc met rogge is, dat het dan net dat dure zuurdesembrood uit de winkel lijkt. Supermarkten verkopen brood met allerlei goedkope toevoegingen. Rogge is goedkoop en het lijkt chique.
Moeder kwam het me nog speciaal vertellen.  Het was heerlijk geweest. Ik zag het. Het was veel brood dat overbleef voor deze Fransen.  Niet alle Fransen eten hetzelfde, net zoals Duitsers dat niet doen.

Tegenwoordig heb ik de truc, dat ik ronde broden in een kleine ovenvaste schaal of een kleine vleespan bak. In plaats van boter doe ik er een te hergebruiken anti aanbak velletje in.

12 opmerkingen:

 1. Die chocoladerestanten kan je weer mooi verwerken in een broodpudding. Uit een mooie bakvorm lijkt dat ook net op een taart die van de bakker af te komt.

  Kaneelbroodjes had de jonge dame ook vast wel gelust. Niks moeilijks aan, niet duur ook. Het is meer dat je kneel en suiker op een lap strooit en die dan oprolt en dan de rolletjes naast elkaar in een vorm legt. Andere presentatie doet het hem. En de suiker natuurlijk. Kijk maar eens naar plaatjes van kaneelbroodjes of Cinnamon Rolls

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, kan allemaal. Het verzoek kwam om negen uur 's avonds.

   Mocht een soortgelijke situatie zich in de toekomst nog eens voordoen, hoop ik dat ik me kan herinneren hoe kaneel in het Frans heet. :-))

   Verwijderen
 2. Zou ik je een vraag mogen stellen over de kap die je voor je boot hebt laten maken vorig jaar? Mijn zus moet er ook een laten maken en wil offerte aanvragen. Ik kan geen e-mailadres is je site vinden daarom maar zo. Hoop dat je dat niet erg vind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn e-mail adres staat rechts, direct boven Twitter. Ik liet hem maken bij Bootzeil.nl Een kleine kap. Zo gemaakt. Niet duur. Heel snel te bevestigen enz. Blij mee.

   Deze bootzeilen zijn alleen voor kleinere botern.

   De grote kap liet ik door iemand maken. Deze persoon kan ik niet adviseren. Ik voelde door hem behoorlijk niet serieus genomen. De man bezat meer testosteron dan nou ja, noem maar op.

   Verwijderen
  2. Dank je voor je eerlijke mening, mijn zus is alleen die zit net na een scheiding ook niet te wachten op dit soort figuren nu.

   Verwijderen
  3. Ok. Je bedoelt die man die die dure kap maakte en mij als vrouw discrimineerde? Gelukkig gebeurt het steeds minder.

   Verwijderen
 3. Haha, je hebt af en toe wel wat te stellen met je gasten! Mooi dat dit zo gelukt lijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat die moeder zo tevreden was en het zo lekker vond!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.