woensdag, augustus 30, 2017

How To feed your family for about £20 a week


De 19-jarige tiener in het VK verzorgt al vier jaar het gezin , bestaande uit de zieke moeder en vader en een aantal pleegkinderen.

Het gezin doet de boodschappen voor £20 per week. Haar moeder was al zuinig, de tiener had daar al veel van geleerd.  Pas toen zij door de ziekte van haar moeder de huishouding over nam, leerde ze nog beter en zuiniger te doen.

Ze reduceerde de rekening van de boodschappen met $10.000 per jaar. Ze heeft een inspirerende facebookgroup: Feed your family for about £20 a week.

Hoe doet zij dat?

Lauren's tips om zuinig boodschappen te doen zijn:
 • Koop vlees in grote hoeveelheden.
 • Investeer in grote stapelbare dozen
 • Investeer in extra grote blikken tomaten en 20 kilo zakken rijst.
 • Koop online als het mogelijk is. Zo hou je de prijzen beter in de gaten.
 • Investeer in goede messen om ook de kleine stukjes vlees van het bot af te snijden.
Zij wil geen afbreuk doen aan smaak.  Ze leerde van haar nu zieke moeder en naar mate ze langer het huishouden deed, werd ze steeds slimmer om te combineren.

Vooraf bepalen wat er gegeten wordt helpt daarbij.

8 opmerkingen:

 1. Dit vind ik echt heel knap! Juist als het thuis zwaar is, zou ik het lastig vinden om te gaan bezuinigen op eten. Dat zou bij mij geen prioriteit meer hebben. Waarschijnlijk zou ik slecht voedsel gaan eten en daar geen aandacht aan geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is knap dat zij dat offer brengt. En zo goed met Facebook enz.


   Over voedsel zijn de meningen verdeeld.

   Als ik als vegetariër naar het afgebeelde gerecht kijk, en schrijf over vlees in grote hoeveelheden kopen. Denk ik altijd aan de negatieve gevolgen van vlees.

   Verwijderen
 2. 10.000 dollar? In het Verenigd Koninkrijk? Dat lijkt me toch niet ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed gezien. Klopt niet he. Ik pikte het bericht elders op. Kon het niet meer terug vinden. In het bericht elders stond £10.000. In een artikel in de VS over dezelfde persoon stond €10.000.

   Heel vaak krijgen personen een naam die horen bij de streek waar gepubliceerd wordt. Bedragen kunnen in andere valuta staan. Hoofdzaak is de lijn van het verhaal. Dat telt.

   Beide bedragen vind ik twijfelachtig, vooral omdat de moeder al frugal was.

   Hou de lijn van het verhaal in de gaten en klik eens op een link.

   Verwijderen
 3. Ik heb net even gekeken. Het is een facebookpagina, maar ook een website, van een vrouw van 39 uit Engeland. Vandaar die 2 pound. Een van haar gastbloggers op de website is het meisje van 19. Alle verhalen zijn erg inspirerend!

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik inderdaad heel knap. Vind mezelf al supergoed dat ik het red van 30 euro per week, en ik ben maar alleen. ;)
  Ja dat goedkope vlees stuit mij ook tegen de borst. De prijs wordt dan wel betaald, maar in dit geval door het dier, niet fijn.

  Als je vlees eet koop dan beter een klein stukje goed vlees, ipv die kiloknallers. Of beter, eet geen vlees. Er zijn zoveel lekkere gerechten te maken die vleesloos of zelfs helemaal plantaardig zijn. Als je je erin verdiept is zonder vlees koken helemaal niet zo moeilijk en ook een stuk voordeliger als je seizoensgroenten gebruikt. En nog gezonder ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. €30 per week kan heel goed. Zonder vlees is wel zo lekker.....:-).

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.