dinsdag, augustus 22, 2017

Kasgroenten voor pastasaus

Is dit geen leuke compositiefoto van ingrediënten die door de pastasaus gaan?De zelfgeteelde sjalotten gaan vanzelf ook door de saus.


Koken met een moestuin is zelden volgens een recept, maar meer, van wat de pot schaft. Het verandert de bereidingswijze.

De sjalotten en de tomaten, met laurierblad ging in de ene pan. Toen het gaar was maakte ik alles glad met de roerzeef.

De gesneden paprika's, aubergine met schil en komkommers zonder schil in een andere pan. De staafmixer deed daarna zijn werk.

Alles samen gevoegd en tot één massa in bakjes in de vriezer. Sticker er op.


Die ene kleine tomaat krijg ik zelden zonder neusrot.  Ik voegde patentkalk toe, zonder resultaat. Nu pas weet ik dat biologische voeding wel het juiste resultaat geven.  Deze tomaat hoef ik niet meer in mijn assortiment.
De allerkleinste tomaat is een tijgertomaat. De tijgertomatenplant blijft heel erg klein. Deze zou ook op een beschutte plaats en in de zon heel gemakkelijk in de achtertuin kunnen groeien. De grote vleestomaten hebben last van de warmte gehad. Ik heb twee ramen op het oosten. Dat is te weinig. Het is gewoon te vaak te warm in de kas. De middelgrote trostomaten doen het het best.

Op 10 augustus worden de grootste tomaten getopt. Nog meer blad verwijderd. Een groene tomaat heeft zes weken nodig om rood te worden. Heel nieuwe kleine tomaten en nieuwe bloemen verwijderde ik ook.  Alles om de kracht van de plant in de overgebleven tomaten te laten stoppen.

Deze soort komkommers zal ik nooit meer nemen. De Chinese slangen groeien hard, maar ik vind ze niet lekker genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.