donderdag, augustus 17, 2017

Pizza!

Het is een lange tijd terug, dat ik pizza at. Iedere dag moestuin. Dat is mijn menu eigenlijk. De tomaten, komkommers en in mindere mate aubergines. Aubergines at ik ook meer dan voldoende en ik gaf weg. De paprika's worden nu bijna geel en rood. Nog even wachten.

Hoe deed ik dat, die simpele pizza maken, die nog simpeler kan op een stel boterhammen.


Eindresultaat

De bodem met tomatenpuree en oregano

Ik maakte deeg van 225 gram volkorenmeel, 225 gram bloem, gist, water, zout en olie.
Nadat het deeg was gerezen, maakte ik van het ene deel een bol voor een broodje.
Het andere deel ligt op de bankplaat. In plaats van de bakplaat invetten, doe ik er altijd een anti aanbakvel van de Action op. Bakt niet aan en is heel snel schoon. Wordt niet heet ook.

Een blikje tomatenpuree met oregano over de bodem van de pizza.

Ingrediënten plus kaas klein snijden


Voor het de oven in ging

Alles op de pizza doen en ook de peper met  zout toevoegen.

Een stuk kaas heb ik in kleine blokjes gesneden. Op de pizza smelt het toch allemaal. Kaas schaven hoeft niet en het scheelt werk!

8 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker en ook goedkoop met groente uit eigen tuin. Zelf maken wij regelmatig pizza op basis van dit recept van Giovani http://www.24kitchen.nl/recepten/pizza-con-salsiccia-acciughe-e-funghi-pizza-met-saucijzen-ansjovis-en-champignons

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 24-kitchen heeft altijd leuke smakelijke dingen. Voor mij was het l'improviste.

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.