woensdag, september 20, 2017

Auto delen wordt steeds gewoner

De volledige vaste kosten terug verdienen met auto delen werkt. Tenminste voor Anna.  Zij woont in de regio Amsterdam en zij gebruikt haar auto niet veel. De auto kocht ze toen ze hem voor woon-werkverkeer nodig had. Ze kreeg ander werk dicht bij huis en fietst nu naar haar werk.

Het dilemma, was of ze haar auto zou verkopen. Niet dus, ze meldde zich aan bij Snappcar.  Inmiddels verhuurt ze haar auto regelmatig en verdient zo al haar vaste lasten terug.

Autodelen heeft voordelen. Minder auto's op de weg. Autodelers rijden gemiddeld 20% minder dan mensen die altijd de beschikking hebben over hun auto. 
In het geval van Anna, rijden de huurders meer kilometers in haar auto dan zijzelf. Zij rijdt de meeste kilometers tijdens vakantie. 

De kosten van het huren van een auto via Snappcar is met veel minder kwijt dan met Greenwheels.

Ik zou mijn auto ook kunnen delen. Hij staat best vaak voor de deur.  

Het berekenen van de kosten tussen het hebben van een eigen auto of auto delen bereken je op de site Ritjeweg.nl

1 opmerking:

  1. Hoe veilig is het om je auto te verhuren? Ik denk hierbij aan schade en bekeuringen en hoe groot de kans is dat je dat kunt verhalen op huurders. Of dat zij de auto bijvoorbeeld weer 'doorlenen' aan iemand die met drank op rijdt, zo hard rijdt dat 'ie m moet inleveren of iemand die niet verzekerd is ofzo.

    Klinkt doemdenkerig misschien, maar dat kan hard oplopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.