maandag, september 25, 2017

GPS in de auto

Google Maps download ik met WiFi op de smartphone.  Een maand lang blijft het gedownloade gebied staan.  Alleen routes downloaden voor de auto is mogelijk.  Zo spaar ik mijn mobiele internet. Ik testte het door de smartphone voor internet gebruik uit te zetten, door het vliegtuigje in instellingen aan te zetten.
Het werkt prima, als ik alleen rijd. Dan ligt de smartphone op de rechter stoel.

Zodra iemand mee rijdt, kan ik de telefoon ergens anders neerleggen. Zicht op de route heb ik niet.  

Dus kocht ik bij Informatique.nl in Berkel en Rodenrijs, een uit de kluiten gewassen dorp bij Rotterdam een apparaatje om hem in de auto vast te zetten.
Zoals dit simpele ding.  Deze moet je vast zetten aan je luchtverversing en verwarmingssysteem. 
Na enkele kilometers viel het apparaatje op de grond.  De luchtverversing in de Toyota Aygo is ongeschikt hiervoor. Bij andere type auto's moet je meer moeite doen om de luchtverversing te bewegen.
Het retourneren aan de balie ging simpel. Elk apparaatje is voorzien van een unieke code. De computer las terug dat ik degene was die hem terug kwam brengen. Ik ontving vijf euro minus vijf cent contant retour.

Een nieuwe dan maar.  Die gebruikte ik al snel, bij de Marktplaats aankoop van een gietijzeren pan. Deze voldoet nog steeds. Hij wiebelt heen en weer tegen de voorruit, waarbij ik denk, wanneer gaat dit fout?   Ik laat het ding gewoon zitten. Het zit mij niet in de weg en voor acht euro min vijf cent heb ik een prima up-to-date bijgewerkte kaart in de auto.

Wat is deze techniek toch heerlijk.  Op de scooter heb ik een gps houder voor de smartphone en nu ook in de auto.  Google Maps kun je niet voor de fiets downloaden. Dat is jammer. Toch is het gemakkelijk dat ik de route gemakkelijk kan vinden.

4 opmerkingen:

 1. Dit klinkt handig. Ik heb prepaid en geen internet op mijn smartphone. Maar begrijp ik goed dat ik dus een route toch kan bekijken onderweg?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thuis op de WiFi downloaden, het gebied wat je wilt hebben. Hoe groter het gebied, hoe meer opslagcapaciteit benodigd. Gaat prima.

   Verwijderen
 2. voor de fiets gebruik ik de fietsrouteplanner van de fietsersbond. Die heeft heel perfecte fietsroutes (incl doorsteekjes), informatie over de ondergrond, sociale veiligheid,enz en kan ook voor je navigeren.

  Wij maken meestal op de computer de route, downloaden die op een gps. Voor onze lange routes (60+ km) is dat batterijtechnisch wel zo handig. Normale routes kunnen meestal prima op je smartphone worden opgezocht en genavigeerd worden. Ik weet neit welke houder voor je fiets het beste werkt, sorry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb heel vaak met de fietspad gewerkt op de scooter. Maar de zichtbaarheid liet te wensen over. De fietspad is voor fietsers die af en toe eens een route rijden. Toch rij jij ook best een lange route van zestig kilometer.
   Hangt van de smartphone af, welke houder het beste past.

   Binnenkort ga ik vaker op de fiets naar bijvoorbeeld de watersportvereniging is op de fiets acht kilometer, dus best te doen,

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.