zondag, september 24, 2017

Vrouwengesprekje op de toiletten in Pathe

Wij vrouwen kijken altijd standaard in de grote spiegels van toiletten. Zo stond ik samen met een andere vrouw voor aanvang van het Pacfestival in Pathe Delft in het toilet.

De andere vrouw begon te klagen over het ritje op de fiets, waarbij haar oog make-up is uitgelopen. Behalve wenkbrouwen, en wimpers had ze een glinsterende groene oogleden.
'Het is allemaal niks', zei ze.

Ik had zoals iedere ochtend had ik mijn gezicht bedekt met dagcreme, wenkbrauwen en bijgewerkte wimpers. Naturel vergeleken bij haar zorgvuldig aangebrachte make-up.

Ik trooste haar en vertelde dat over tien jaar het aantal rimpels bij haar ook enorm is toegenomen. Ook zei ik dat ik er niet aan moet denken hoe mijn gezicht er over tien jaar uitziet en vertelde dat ik wel eens overwogen had om in het ziekenhuis mijn mondrimpels te laten verwijderen...

Ze keek me verbluft aan. We lopen naar buiten, waar haar vriendin wacht. Ze zegt tegen haar: 'Van rimpels hebben wij geen last.'
'Hoe dan' vroeg ik verbaasd. Ze lachen. 'Ons gewicht. Lekker eten. Dan heb je geen last van rimpesl.' Ze lachen.   Nu keek ik verbluft.


De vraag is dan ook, zal ik mijn gewicht laten toenemen, of zo blijven als ik ben?

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.