dinsdag, september 26, 2017

Zorgkosten blijven in 2018 bijna gelijk aan 2017

De zorgkosten blijven voor DSW klanten nagenoeg gelijk aan dit jaar. Zes euro minder voor de basisverzekering.  Een verschil van maar liefst vijftig eurocent per maand.
Het eigen risico wordt met tien euro verlaagd.

Via een maas in de wet kan dit eigen risico verlaagd worden.

DSW zorgverzekeraar komt jaarlijks een week na Prinsjesdag met de nieuwe zorgpremie naar buiten. Sinds een paar jaar ben ik klant bij DSW voor de basisverzekering.  De reden is dat ik bij iedere arts en apotheek terecht kan.  Wanneer een zorginstelling ooit gefraudeerd heeft wordt zie zorginstelling niet meer geaccepteerd door DSW.
Simpel. Zo houden ze de kosten in de hand.  Vandaag las ik dat een ziekenhuis gemiddeld voor een ingreep aan CZ meer kosten in rekening brengt dan bij DSW.

De huidige directeur doneert zijn salaris al jaren aan een goed doel of aan zijn personeel. Hij heeft andere inkomens waarmee hij meer geld verdient. Nog even en hij bereikt de AOW leeftijd.

Afgelopen jaar mocht ik in het kantoor van DSW mijn mening geven over DSW.  Ik vertelde dat ik bij hen klant was vanwege de vrije artsenkeuze ook in Duitsland of België, en dat ik hun tandartsverzekering ruim onvoldoende vond.  Het onderzoekje leverde tien euro op.

DSW heeft geen aparte tandartsverzekering. Er zijn drie soorten aanvullende verzekeringen. Fysio heb ik tot nog toe niet nodig.

Mocht jij in de toekomst een verzekeraar willen waar je als klant gewaardeerd wordt, dan ga je naar DSW.  Als je jong bent en de vrije artsenkeuze niet zo belangrijk vinden, dan kies je voor de goedkoopste.  Ik blijf bij DSW.

Vanavond om tien uur bij Nieuwsuur en om elf uur bij Pauw geeft de heer Oomen van DSW zijn toelichting.

1 opmerking:

  1. De directeur van DSW is ook de enige die altijd laat weten wat hij vindt, en uit die mening spreekt altijd dat hij vind dat (basis) zorg gewoon en echt voor iedereen beschikbaar moet zijn. Dat is zijn doel, en andere dingen zijn minder belangrijk. Ook de winst van verzekeraars vindt hij minder belangrijk dan dit.
    Daarom zit ik bij DSW (hun premie is een euro hoger dan ik elders zou kunnen krijgen, maar het respect wat uit deze organisatie straalt, is me dat waard)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.