dinsdag, oktober 03, 2017

Appeljam

Ik had nog een kilo appels over. Over houden van appels is voor mij  heel eenvoudig. Ik eet ze niet graag.
 In plaats van te laten beschimmelen, maakte ik er een soort van compote jam van.

Of het nu echt jam is weet ik niet. Ze houden het midden tussen appelmoes en jam zeg maar.

Ik sneed de appels in vieren en kookte ze een tijdje.

appeljam



Ik liet ze uitlekken in een vergiet met onderin een theedoek.  Ongeveer een halve liter sap dronk ik op. De rest van de appels draaide ik daarna door de roerzeef.

Ik hield nog maar weinig over. Omdat het volgens mij jam moest worden en geen appelmoes deed ik er iets kaneel en twee scheppen geleisuiker door.


Lekker op een broodje

Eenvoudig leven maakte deze week huisgemaakte appelstroop. 

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben 4appelbomen dus veel appels. Ik houd niet van appelmoes maar ben dol op appel/gemberjam. Veel verse gember, appels en geleisuiker nummer 2 (half zoet) Ik maak nu het laatste potje van 2016 op en er staan al diverse potten van de laatste oogst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook creatief met appels. De appelboom gaf dit jaar heel veel appels. Zoveel oogstte ik er nog nooit. Wel jammer dat ze allemaal ongeveer tegelijk rijp zijn ;)
    Lekker wat potjes appelmoes gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.