zondag, oktober 01, 2017

Een nieuwe pc!

De vorige pc ging steeds langzamer werken. Afgelopen december werd de vorige pc al een keer geschoond, maar traag is traag.

De watersportvereniging gaf me een grote laptop, met virus. De virus is weg, maar ik vind dat toetsenbord niet prettig. De muis van de laptop is simpel.  Er is veel achterstand. Nu al wat minder, maar het kost veel tijd.  Heel veel tijd.
De laptop is aardig, maar ik vind de pc gebruiksvriendelijker. Het apparaat robuuster.  De muis prettig.

Afgelopen week begon ik om één uur te werken en om tien over half twee was ik nog niet veel verder. Juist omdat ik vele uren steek in deze club, heb ik goede apparatuur nodig.  Ik had een cursus Italiaans kunnen volgen in de wachttijd van de vorige PC, die toch slechts vijf jaar oud was.

In maart 2012 betaalde ik 530 euro en deze week betaalde ik 780 euro. De tijd is voorbij dat PC's goedkoper werden.De jaarlijkse afschrijving voor de vorige pc was €106 en voor deze is  €156 .Mits ik voor mijn eigen pc afschrijving zou berekenen. Ik bereken dat niet apart. Privé ben ik geen bedrijf. Ik vind wel dat ik al met al veel geld kwijt ben voor apparatuur.

Een PC moet snel werken. Zo geniet ik  van de snelheid waarmee ik mijn huis schoon hou. Minimaliseren is een mooi ding, mijn huis is geminimaliseerd. 
Iedere keer een handeling extra om snel te werken, telt toch op. Niet meer werken betekent niet, dat ik dan het geduld heb om mijn energie te steken in dingen waar ik niet blij van word. 

Sinds gisteren heb ik de nieuwe pc en vandaag installeerde ik de grote watersportvereniging printer die boven staat.  Ik gaf hem een vast IP-adres. Anders doet tie het niet, zo bleek eerder.
Gisteren installeerde ik al vele dingen, zoals mijn oude bestanden. Toch best veel GB's bij elkaar. Vervelend dat dit zoveel tijd kost. Ik ben bijna klaar met het gebruiksklaar maken van de nieuwe pc.
De externe harde schijf nog en de foto's van de Ipad en Iphone moeten nog gekoppeld worden.

Deze nieuwe pc  kocht ik bij hetzelfde bedrijf als de vorige.  De man assembleerde hem met allemaal A-merken en maar liefst 500 GB.  Vier usb-aansluitingen aan de voorzijde en een paar aan de achterkant. 

Ik investeer graag in goede spullen. Ik vind het prima om tweedehands te kopen bij de kringloop. Onderhoud dat moet goed zijn.

1 opmerking:

  1. Nieuwe pc's kosten inderdaad behoorlijk wat geld. Wij hebben er laatst ook voor gekeken, maar uiteindelijj besloten 2 refurbished pc's aan te schaffen. Bleven daarmee onder de 200 euro, vond ik wel knap. Werkt natuurlijk niet meer zo snel als je zware programma's nodig hebt. Voor ons gebruik werkt het prima :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.