vrijdag, oktober 27, 2017

Handig voor op vakantie, mijn haar zelf knippen

Sinds begin dit jaar ben ik klant bij de Heads Academy in Delft. Deze kappersopleiding trekt studenten aan vanuit Amsterdam en Brabant. Alle windstreken zeg maar. Toch is er ook een opleiding in Amsterdam, maar die in Delft staat beter aangeschreven, hoorde ik.  Er zijn vier soorten opleidingen.

Een eenvoudige kappersschool zou ik het niet willen noemen.  Ik leer er ook wat.  Zo leerde ik mijn pony te knippen.  Ja, ik heb nog steeds een pony. Knippen kost €7,50. Verven tegen kostprijs. Mijn haar wordt soms in drie opeenvolgende kleuren geverfd. Zo deed ik het zelf ook. Alhoewel mijn kleuren in de computer staan, wordt het iedere keer besproken.  Ik trek er altijd twee uur voor uit.

Ik probeer al een half jaar mijn in laagjes geknipte haar langer te laten groeien.  Het duurt lang. Echt lang. Nu heb ik nog maar een paar maanden te gaan, dan hangt het overal op mijn schouder.

Als het haar echt niet meer in vorm zit, dan ga ik weer. Maar de ene studente knipt het korter dan de ander. Ik ga nu iedere acht weken naar de headsacademy.om mijn haar te laten knippen. Iedere vijf weken ga ik om mijn haar te laten verven.

Ik heb besloten om de pony te houden, omdat hangend haar voor de ogen mij irriteert.

Gelukkig heb ik veel geleerd op de headsacademy, zo leerde ik ook mijn pony knippen. Een YouTube filmpje deed de rest.

Zo kocht ik bij de haarshop een kappersschaar. Niet de duurste, maar wel een scherpe schaar. Speciaal voor haren. Ik kocht clips.  Ik kocht ze hier (geen aandelen)

Nu kan ik mijn pony zelf bijhouden. Dat is handig wanneer de pony te lang groeit en ik op vakantie ben, maar ook om dat haar niet teveel te laten knippen door kapsters in spé, die graag grote stukken knippen. Youtube stat vol met hoe knip je je eigen haar of je eigen pony.  Ik vind deze het leukst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.