woensdag, oktober 04, 2017

Referendum over sleepnetwet

Hoe vrij zijn wij nog in Nederland?   Je bent vrij wanneer je niet belt, geen toegang hebt tot internet en geen smart tv gebruikt. Geen slimme apparaten als koelkaten, horloges of auto's die zijn uitgerust met computerfuncties.

Op dit moment is big data verzamelen via internet al big business. Vanaf 2018 mag de overheid iedereen afluisteren, als:

Waarom wil de overheid dat? Simpel meer controle, onder het mom van veiligheid. 
Stel er wordt een sigarettenpeuk gevonden in een huis van terroristen, dan mag de AIVD het celmateriaal onderzoeken en vergelijken met de DNA-profielen in de eigen databank.  Tuurlijk heb jij geen contacten met een terrorist, dus...
Maar stel, dat jij toevallig in de buurt of in hetzelfde gebouw bent geweest als de terrorist. Dan mag al het DNA worden opgeslagen.Vijf jaar mag het DNA-profiel worden opgeslagen. Met toestemming van de minister mag het zelfs tot dertig jaar worden bewaard.

Vanaf 2018 mag ook zonder verdenking alles worden afgeluisterd, gehackt in opdracht van de overheid, oftewel de AIVD.  Als er bij jou in de wijk iemand domme dingen doet, mag de hele wijk  digitaal worden  onderzocht.

Buitenlandse geheime diensten hebben ook toegang tot deze data.  De nieuwe wet beschrijft onder welke voorwaarden gegevens internationaal gedeeld mogen worden.  Die voorwaarden zijn heel ruim.

Amnesty Internationaal is faliekant tegen de sleepwet.

Arjan Lubach deelde het afgelopen zondagavond heel goed mee. Beter dan ik kan. Beknopt en toch heel duidelijk.Teken digitaal tegen de sleepwet1 opmerking:

  1. Getekend, en ik heb ook de flyers aangevraagd om in de buurt uit te delen.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.