maandag, oktober 30, 2017

Spullen die gemakkelijk schoon worden in de vaatwasmachine

Ik heb geen vaatwasmachine. Het maakt me niet uit. Maar toen ik las dat je er ook gemakkelijk spullen veel schoner kunt maken dan met de hand, leek me dat wel wat. Een vaatwasmachine die niet alleen de vaat gemakkelijk schoon maakt.


 • Lego, badspeeltjes. Doe ze in een waszakje hup in de vaatwasmachine.
 • Teenslippers, regenlaarzen en canvas sneakers
 • Haarborstels en plastic kammen
 • Stoffer, juist ja die van stoffer en blik
 • Afzuigkapfilters, pannendragers op het heetste programma
 • Baseballpetje blijft in vorm en wordt velkkeloos.
 • Zeepbakje van de wasmachine in de vaatwas.
 • Lenzenbakje, als je lenzen draagt
 • Vaatdoekje zet hem vast met een wasknijper.
 • Kappen van plafonnières en glazen kegels van kroonluchters
 • Het ijsklontenbakje en de ijskastplanken en –rekjes
 • Tandenborstelhouder
 • Nagelknippers en nagelscharen. Zitten vol met bacteriën.Voorlopig doe ik het nog even met de hand. Maar ik wilde jullie dit niet onthouden.7 opmerkingen:

 1. De roosters van een afzuigkap zijn geen goed idee om in de vaatwasser te steken, ze komen er aangeslagen uit. Er ontstaan vale plekken die er niet meer vanaf gaan. Zo zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, ik ga meteen mijn lenzenbakje er eens in wassen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En daar moeten dan mijn borden bestek en drinkbekers in? Nee dankje.
  Bah wat goor, schoenen in je vaatwasser. Lekker ook de ngelknipper met schimmelsporen en al in een warme, vochtige ruimete met allerlei plekken die je niet kunt poetsen.
  Van het stof op lampenkappen kan je rooster gaan verstoppen, en dat rooster is niet echt prettig om schoon te maken.

  Mijn vaatwasser is voor vaat. Voor de rest een emmer met sop, kokend water, alcohol en oude borstels en doeken.

  Je wasmachinezeepbakje kan maar beter brandschoon zijn, iets met schuim, noodstop, schuim, schuim en nog veel meer schuim en dagelijks schuim scheppen en handafwassen. Een vaatwasser reinigt chemisch, zonder schuim.

  Lego gewoon in de wasmachine doen, waarin het volledig in water gedompeld wordt, een vaatwasser kan lego niet zo schoon makne als de wasmachine.

  En als je ooit je lenzenbakje tegelijk met een lepel waar sambal opzat in de vaatwasser legt was dat wel de laatste keer. De vaatwasser maakt het niet perse schoner dan een teil sop, het is sneller na het eten, je komt zelden een overvol aanrecht tegen en ik moest vroeger thuis altijd afwassen en ik haat het. De natte kliederboel, de vieze dingen pakken, het water met sop erin, de spons, de kwast, het afdrogen. Ik haat alles aan met de hand afwassen. Eerder was ik elke dag algauw een kwartier kwijt met de afwas. Tegenwoordig ben ik elke dag met drie minuten klaar, inclusief gasstel en aanrecht poetsen. Uitruimen kost me 5 minuten eens per drie/vier dagen.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat jij helemaal gelijk hebt! En denk ook eens aan de verspilling: een hele vaatwasser laten draaien voor één petje? Idioot!
   Marijke

   Verwijderen
 4. Lieve blogpost, maar.. Ik dacht eigenlijk hetzelfde. Moet er niet aan denken dat er schoenen in de vaatwasser zitten en je de volgende dag lekker je ontbijtbordjes erin stopt, juk.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.