zaterdag, november 04, 2017

Deeltijdpensioen is zo gek nog niet.

In veel bedrijven worden de oudere werknemers gestimuleerd om een iets eenvoudiger baan te nemen, voor minder inkomen.
Het kan ook zijn, dat veel bedrijven nauwelijks meer personeel hebben van 60+. Dit zijn feiten.
Je kunt door deeltijd te werken, meer energie in je baan steken, waardoor je wel voor vol wordt aangezien.

Natuurlijk ga je er financieel op achter uit. Logisch, dat je, wanneer je minder werkt, minder verdiend. Maar je werkt dan nog wel.

In veel bedrijven krijg je vanaf je 60ste meer vrije tijd. Maar niet altijd meer. Alleen als het werk het toelaat.  Heel bijzonder dat je minder hoeft te werken met hetzelfde werkpakket.  Het klopt niet.

Deeltijdpensioen nemen en minder verdienen, daarmee heb je een kans om het tot de AOW leeftijd vol te houden.
Veel ondernemers werken langer. Mensen die baas zijn en hun werk zelf kunnen indelen, voelen werken anders. 

8 opmerkingen:

 1. Altijd een goed idee om al van wat tijd te genieten in jongere jaren, je weet nooit hoe vitaal je bent als je met pensioen mag.

  Zelf ben ik onder de 30 en heb ik besloten om 36 uur te werken. Om de week een dagje vrij, kan het iedereen aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me zeker fijn! Ik wil nu nog even full time gaan zodat ik ook zo veel en vroeg mogelijk geld in beleggingen kan steken, maar over een paar jaar zou ik wel 36 overwegen! Ik ben nu 26.

   Verwijderen
 2. Mijn man en ik zijn allebei ondernemer en fulltime aan het werk. Niet omdat dat leuk is maar om onze hypotheek binnen 2 jaar tot 0 te krijgen. En dan... ja dan gaan wij allebei parttime werken en sparen voor pensioen en met de 60 vind ik het wel prima. Ik ben 36 dus duurt nog wel even en je weet het allemaal niet hoe de toekomst gaat maar dat is zoals ik het nu zie. Heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werk nu 32 uur en ga hopelijk binnekort twee banen combineren voor 36 uur. 3x8 uur en 2x6. Ik werk nu 6x6 en 4x6. Het is vooral de 6x6 dat mij niet echt goed bevalt. Morgen sollicitatie... voor 3x8...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de zorg komt nu het "Generatiepact", waarbij medewerkers ouder dan zestig jaar tot de helft van hun uren in mogen leveren, en dan maar een kwart van hun salaris hoeven in te leveren (en geen pensioenopbouw). Er zijn nog wat meer voorwaarden (dus lees je nieuwe CAO als dit je interesseert en praat met HR), maar ik vind het een goede ontwikkeling.

  En dat zeg ik als 38-jarige die er natuurlijk nog lang niet voor in aanmerking komt. Maar ik zie dat de ouderen soms maar moeilijk meer mee kunnen, en de vrijgegeven uren kunnen jongeren dan weer gaan invullen. Ik zie het als winst voor iedereen: de werkgever, en de werknemer, jong en oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf ben ik onder de 30 en heb ik besloten om 36 uur te werken. Om de week een dagje vrij, kan het iedereen aanraden!


  แคมฟรอก

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het zou voor mij vanaf 60 jaar een prima en betaalbare mogelijkheid zijn. wel nog even checken of het percentage pensioen lopende de rit gewijzigd kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het ook helemaal geen gek idee. In principe wordt veel werken ook niet echt gestimuleerd en ik denk dat veel mensen het best kunnen redden als ze minder werken en daar bovendien nog een stuk gelukkiger van kunnen worden ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.