zaterdag, november 18, 2017

Van een oud overhemd een boxershort laten maken.

Twee  Groningse vrouwen begonnen een webwinkel waarbij je je oude overhemd heen kunt sturen voor het maken van een boxershort. www.vanhully.nl

Je moet maar handig zijn met de naaimachine en op dit idee komen. De vrouwen ontvangen gemiddeld per maand 200 overhemden die ze voor €27,50 vermaken tot een boxershort. Je krijgt de short geleverd met een persoonlijk briefje. Het doel ligt op 400 shorts per maand.

Kansarme,  vrouwen, tientallen zelfs, werken in het atelier naar een toekomst voor zichzelf.  De vrouwen voelen zich na een paar maanden werken zelfstandiger en belangrijker.. Dit stralen ze ook uit.


Het bedrijf krijgt nog subsidie van de stichting Doen en het Anton Jurgens Fonds. De eigenaars ontvangen nog geen volledig loon.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig inspirerend initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk initiatief maar 29.5 euro plus wellicht nog verzendingskosten (volgens site) vind ik wel hééééééééééééééél veel geld voor een boxershort  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie zoiets liever positief.

   Haal daar voor jezelf soortgelijke mogelijkheden voor verdienen uit.

   Ik vind de oma’s breiclubjes een geweldig initiatief. Oudere vrouwen die breien, bij elkaar komen, verdwijnen eenzaamheid en de kosten van het sociale gebeuren terug verdienen.

   De Bijenkorf verkoopt de sjaals en mutsen.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.