woensdag, november 22, 2017

Wapen je tegen marketing

'Meten is weten' is een bekend gezegde.  Je wordt gepakt waar je bij staat.  Supermarkten zijn zo ingericht dat je vanzelf met een volle kar of mand bij de kassa terecht komt.

Het boek 'Een pak je een Oen zijn Poen van Leo Pot wapent je tegen marketing, maar helpt jouw vooral om vette winst te maken op Marktplaats of Ebay.

Hoe pak je een Oen zijn Poen €12,50

Het succes verhaal van een Amerikaanse journalist die voor het project Significant Objects een jaar of zeven geleden op eBay 100 prullaria kocht met een gemiddelde prijs van €1. Daaarna vroeg hij 100 schrijvers om bij elk object een kort verhaal te schrijven. Ze gaven allemaal hun voorwerp een achtergrond, een geschiedenis en een 'emotionele' lading mee.
Vervolgens zette hij de 100 prullaria weer op eBay met de verhalen en verdiende €6500!.

De kopers werden niet bedrogen, ze wisten dat het verhaal fictie was.  Maar echt emotie is wat mensen over de streep trekt.  Ook dit blog moet emotie hebben en over het onderwerp consuminderen gaan. Het mag op de breedste manier.  De columns over hypotheek aflossen of wat dan ook trekken veel lezers.
Blogjes met emoties houdt de lezers langer aan het blog vast.

Marketeers gebruiken verhalen om mensen te enthousiasmeren om te kopen, te kopen en te ..... Juist ja. Dat.
Dove doet dat heel goed. Gewone mensen in gewone filmpjes die laten zien dat in alle mensen schoonheid voorkomt. Pas op het laatst komt het woord Dove voor.

Het boek wordt gewaardeerd. Aan het einde van het boek heb jij helder waar jij door getriggerd wordt bij een aankoop. Beter nog, voortaan verkoop jij je Marktplaats spullen sneller.

5 opmerkingen:

  1. Iemand dit als ePub bestand?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant als bijverdienste als ik met pensioen ben! Ik heb de afgelopen jaren bijna niets kunnen verkopen op Marktplaats, dat loopt voor geen meter.
    Misschien met een mooi verkoopverhaal ;-)
    Dat boek probeer ik gratis te pakken te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.