donderdag, november 02, 2017

Zijn singles zielig

Steeds meer mensen, kiezen er voor om alleen te wonen. Niet omdat ze moeite hebben met contacten, maar omdat ze kiezen voor vrijheid.

Een vrouw zegt, dat ze iemand mist voor klusjes, maar dat ze blij is dat ze van het strijken van zijn overhemden verlost is. Ze kan met een bord op schoot Netflix kijken of zomaar naar het strand gaan. Heerlijk.

Een andere vrouw, zegt dat ze zichzelf in een relatie als vanzelf teveel wegcijfert.  Daar kelderen relaties ook op. Weggecijferde vrouwen, zijn niet interessant. Bovendien worden die vrouwen niet gelukkiger.

Een man zegt dat hij altijd voor de niet juiste vrouw kiest. De foute vrouw. Hij heeft zijn fout erkend en besloot alleen door het leven te gaan. Alleen zijn moeder en zussen vertrouwt hij nog.


Om gelukkig als single door het leven te gaan, zijn er een paar dingen belangrijk. Je hebt een financiële  buffer en een vrienden buffer nodig.  Alleen zijn is duurder. 

Soms wordt de vraag aan mij gesteld; 'Doe je dat helemaal alleen?'  Ik vind het een rare vraag.  Ik ben geen type die alleen op de bank blijft hangen. Absoluut niet. Gelukkig niet.
De volgende keer wanneer zoiets gevraagd wordt, moet ik maar vragen wat de vraagsteller beweegt om zoiets te vragen.

12 opmerkingen:

 1. ...ik kan met een bord op schoot tv kijken als ik dat zou willen, naar het strand gaan wanneer ik wil, ik heb een stevige buffer vwb geld en vrienden en ik heb ook nog een partner die zijn eigen overhemden strijkt en graag een klus(je) doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben jaren lang single geweest tot mijn 27ste. Sinds 2 jaar en 2 maanden een relatie. Single zijn vond ik niet altijd fijn. Maar meestal wel, geen rekening houden met een ander. Ik heb af en toe een dagje voor mijzelf (ochtend + middag).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik leef al een tijd single na het heengaan van mijn partner. Ik heb genoeg aan herinneringen en ja ik mis best wel wat...maar ook waren we zo samen samen, dat ik me niet voor kan stellen dat het met een ander ook okee is samen, én ik leef al zolang alleen dat het ook wel best is zo.Ik wil niet "werken" aan een relatie, dingen opgeven, weer een beginperiode van een relatie meemaken, dat is me toch teveel energie die ik nog nodig heb om te overleven. Voor mij geen overhemden strijken dus, en voor de klussen, als ik ze zelf niet kan betaal ik iemand/bedrijf ervoor.

  Ow, en als er iemand voorbij komt bij wie alles vanzelf loopt, dan is dat ook best hoor...dat is dan toch een gevalletje van tweede eerste liefde ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik een goede tegenvraag inderdaad. Ik denk dat alles z'n voor- en nadelen heeft. Maar alleen zijn kan heel fijn zijn vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha daar zit natuurlijk zeker waarheid in.
  maar ik ben blij dat ik gelukkig getrouwd ben.
  Met een bord op schoot netflix kijken is samen ook gezellig en ach die overhemden neem ik voor lief.;-)


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als het gaat om strijken, netflix of het strand moet je wat aan je relatie doen, dan is single zijn gewoon een alternatief voor eens fatsoenlijk communiceren samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben niet bewust alleen, maar na mijn scheiding en een mislukte relatie is het gewoon zo gelopen, ik zou best wel weer een relatie willen, maar ongelukkig of zielig ben ik zeer zeker niet al schijnen sommige mensen dat wel te vinden. Door het alleen zijn ben ik er trouwens achter gekomen dat ik meer kan dan ik dacht en ja sommige klussen zijn moeilijker of zwaarder in je eentje , maar wat ben ik trots op mezelf als ik die zware boekenkast in mijn eentje de trap op kreeg om hem in mijn logeerkamertje te zetten. Geeft toch wel veel voldoening.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik op mijn werk de verhalen van de collega's over hun relatie aanhoor, dan prijs ik mezelf gelukkig. Ik ben, nadat de kinderen het huis uit gegaan zijn, "gewoon" alleen. Niets mis mee. Vrienden genoeg om leuke dingen mee te doen en in de winter een elektrische deken op mijn bed (grapje..)
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zielig ben ik niet. Maar een relatie is wel fijn, helaas heb ik die niet. Maar soms lopen dingen anders dan gedacht in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoals Johan C. al zei: Ieder voordeel heb zijn nadeel.
  Zag de film The Lobster waarin Single zijn ultra zielig is. Zelfs verboden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met een bord op schoot netflix kijken is samen ook gezellig en ach die overhemden neem ik voor lief.;-)


  แคมฟรอก

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.