dinsdag, mei 31, 2005

Gestoofde komkommer met kwark - (vegetarisch)

Mijn recept:
Gestoofde komkommer met kwark

2 komkommers
1 l olie
1 teen knoflook fijngesneden
1 rode spaanse peper, zonder zaad in ringetjes gesneden
1 prei in ringen gesneden
2 l fijngehakte groene kruiden, peterselie, dille of venkelpeper & zout
150 gram volle kwark

Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een scherpe lepel het zaad. Snijd de helften in plakjes van circa 1/2 cm.

Verhit in de braadpan of wok de olie en (roer)bak daarin kort ophoog vuur de knoflook, de spaanse peper en de prei. Voeg de komkommerplakjes toe en schep alles goed door elkaar.Zet de warmtebron laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.

Roer er de kwark door en verwarm het gerecht door en door, de kwark mag niet koken, anders gaat deze schiften.

Voeg de groene kruiden toe. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Prijs:
€ 0,70 -- 2 x 0,35 per komkommer bij de Aldi
€ 0,82 -- 2 x dunne prei bij Bas van der Heiden
€ 0,49 -- 500 gram magere kwark.
€ 0,50 -- voor het overige, zoals de kruiden en een teen knoflook. Rode pepers pak ik uit de diepvries, waar ik altijd restanten bewaar, of uit een pot van de Turkse groenteman.
Totale kosten € 2,50.

Recept is voor 2 personen (ahum), altans volgens het officiële recept. Het is een Montignac recept, dus zonder aardappelen, rijst, of spaghetti.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...