donderdag, mei 26, 2005

Robeco high yield obligaties

De daling van de koers van de Robeco high yield obligaties gaat goed, ze is momenteel € 26,97.

De koers was in februari nog ruim 30 euro.In maart begon die dan al te zakken tot 29,70 - 29,30 euro.Begin mei was de koers al gezakt tot 28,90.Nu gaat het volgens verwachting snel naar beneden.

De omzetten zijn ook gemiddeld een stuk hoger. Soms zijn er dagen met bijna 3000 stuks, maar nu vrijwel dagelijks ruim 10.000 stuks.De omzet is hoog. 10.248 stuks zijn er omgezet vandaag.Morgen is de uitkering van dividend.

A.s. week zal ik het geld van de spaarrekening overmaken naar mijn beleggingsrekening en dan ga ik op mijn gemak eens instappen.

Uiteraard wil de bank ook nog wat geld verdienen aan mijn poging. Zowel bij de aankoop als bij de verkoop. Geen nood., hoop ik.Per slot van rekening weet je nooit. Wie weet wat de invloed is van het referendum van 1 juni. Wie weet wat de invloed is van de dollar. Maar het is toch een vrij safe fonds.

Wat verdien je aan een stuk of wat obligaties? De te verwachten eindkoers van b.v. 29,50 euro - aankoopkoers van b.v. 26,00 of 25,90. Te verwachten winst is 4 euro. dat is ongeveer 15 % bruto winst - kosten voor de bank.Toch mooi.

Ik ben benieuwd of het me gaat lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...