dinsdag, mei 10, 2005

Voortaan met een nieuwe brommer naar mijn werk.

Al een tijd erger ik me aan de files, de bekeuringen, de tijd die het duurt om me met de auto 13 km door een groot deel van de stad naar mijn werk te wurmen.Collega´s adviseerden mij om met de brommer te komen.

Sinds januari al ging ik 1 keer per week fietsend naar mijn werk.Onlangs heb ik dan een tweedehands fiets met hulpmotor (Spartamet-met-gebreken) voor 450 euro aangeschaft en heb ik daarmee de afstand overbrugd.

Helaas is dat ding te licht voor de afstand, en bij ieder stoplicht sloeg hij af. Grote blauwe walmen bij het starten, het wroem wroem, voor het stoplicht. De benzine dampen waren te zien en te ruiken. Arme fietsers bij mij in de buurt. Ik denk dat een groot deel van de vervuiling ook aan de bromfietsen is toe te schrijven.

Kortom, na bijna 3 weken heb ik besloten om een stevige brommer te kopen. Het is een brommerscooter en wel even iets duurder, 1500 euro.

Eerder was ik nog van plan de parkeergarage bij mijn werk tot en met de winter aan te houden. Na betaling van dit bedrag, weet ik dat zo net nog niet.

Een voordeel van het rijden in de buitenlucht is dat ik zoveel meer energie krijg, door de buitenlucht. Ik ben benieuwd. In dit geval kan ik zeggen, dat ik wel helemaal opnieuw begonnen ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...