woensdag, mei 18, 2005

Zo maar wat over beleggen
Alhoewel het altijd oppassen is om niet terug te vallen in de verslaving van beleggen, is er toch een Fonds waarin ik binnenkort weer mee ga doen.

Supersafe is het Robeco high yield obligatiefonds.
De Morningstar rating is 4 sterren en dat is net 1 ster minder dan de top.Deze rating komt tot stand door fondsen met elkaar te vergelijken. Er wordt rekening gehouden met de kosten en risico's van die fondsen. De beoordelingen worden iedere maand opnieuw berekend.

5 Jaars grafiek.


Het risicoprofiel is goed. Hoe minder bolletjes, des te minder risico.

Ieder jaar omstreeks eind mei, dit jaar op 27 mei keert het fonds dividend uit. Dividend? Het zijn toch obligaties, dus rente uitkering? Het zij zo. Robeco deelt mee dat dit jaar op 27 mei dividend wordt uitgekeerd van 1,80. Op de grafiek is te zien dat er eind mei een dip zit in de koers van dit fonds.

3 Jaars grafiek.Wanneer je goed kijkt op de tweejaarsgrafiek, zie je dat de hoogst genoteerde koers ongeveer in februari ligt.

Voor de zekerheid, neem je eind januari afscheid van het fonds. Immers, winst is winst en zekerheid is best prettig.

Zo vanaf 30 mei is het een prima moment om in te stappen op deze obligaties.
Stap er zo halverwege januari, februari uit.
Succes vrijwel verzekerd.

Het is geen strategie waarmee je veel verdiend op de beurs, maar heus je kunt er rustig bij blijven slapen.
Ook al is de hetze momenteel, dat wanneer we tegen de grondwet in Europa stemmen, dat we een zware economie tegemoet gaan. Besef wel, dat de euro al heel lang verworden is tot een politieke munt.
Een Europa dat toe staat dat landen meer dan 3% begrotingstekort mogen hebben zonder sancties, geen wijzigingen in de rente durft te nemen, zorgt voor een Eurokoers waarbij vraagtekens gezet mogen worden.

2 opmerkingen:

 1. Ik was oude posts op je blog aan het lezen om te zien hoe het allemaal begon. Hoe treffend om je opmerking uit 2005 te lezen:
  'Een Europa dat toe staat dat landen meer dan 3% begrotingstekort mogen hebben zonder sancties, geen wijzigingen in de rente durft te nemen, zorgt voor een Eurokoers waarbij vraagtekens gezet mogen worden'
  Enige jaren na je post is het flink mis gegaan in Europa met als gevolg een crisis die nog steeds gaande is.

  Inspirerend om je blog te lezen. Knap hoe je jezelf aan je schoenveters uit een dal hebt weten te trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anoniem, dank je. In die tijd hield ik me nog meer dan nu met de politiek bezig kennelijk en geloofde ik nog in sprookjes, nu doen we dat allemaal allang niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...