donderdag, juli 19, 2007

Belastingvrije schenking

Gisteren ontving ik een uitnodiging voor de verjaardag van 2 super oude tantes. Een van deze tantes, naar wie ik ben vernoemd, stopte een klein briefje bij de gedrukte uitnodiging.

Hierin stond dat ze al haar nichten en neven een belastingvrije schenking wil toekennen. Voor 30 juli moet ik mijn bankrekeningnummer bekend maken, dan kan er een bedrag op worden gestort.

Dit zijn berichten waarbij ik altijd een dubbel gevoel heb, zoals dat altijd gaat bij erfenissen. Wanneer ik iets krijg, betekent dat afscheid nemen voor de ander.
Broers van mij hebben al geteld dat hiermee 30 tot 35 nichten en neven in de "prijzen" gaan vallen. Ik heb geen idee hoeveel geld ze wil gaan storten.

Het enige dat mij bezig houdt is, hoe stuur ik een leuke kaart naar deze tante nog voordat ik mijn bankrekening laat weten. Ook vraag ik me af of ik nog moet zeggen waarvoor ik het geld ga bestemmen?
Vandaag bij de Wibra kon ik geen enkele kaart vinden die hiervoor geschikt is. Gefeliciteerd met je verjaardag lijkt me niet echt slim.
Ik overweeg om via TNT een kaart te sturen met bijvoorbeeld een mooie bloem er op. Een neutrale kaart.

Update: Ik herinnerde me twee kunstzinnige kaarten met geschilderde landschapsafbeeldingen, die stuurde ik.

Updat 8 augustus:
Belastingvrije schenking ontvangen.

Update: 15 april 2010: Tante overleed. Vlak voor haar overlijden ontvingen wij allen weer een belastingvrije schenking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...