donderdag, juli 26, 2007

De zes weken zijn voorbij

De logé is een prima gast geweest, ik heb nauwelijks gemerkt dat ik iemand had. We liepen elkaar nauwelijks voor de voeten. En wanneer de schema's niet goed liepen, pastten wij ons aan.
Lakens wassen bijvoorbeeld, dat deed ik eerst op vrijdagmorgen. Om half 7 draaide de wasmachine, het dekbed hing te luchten in het geopende raam. Ik ging later naar kantoor. 's Avonds gingen zijn lakens weer op bed. Op een gegeven moment ging dat niet meer, daarna ben ik op de woensdag met dagstroom gaan wassen.

Wanneer hij naar zijn werk ging, was het voor mij tijd om op te staan. 's Avonds warmde hij een maaltijd op in de magnetron. Hij heeft geen enkele keer gekookt.

Toen het moment kwam dat hij 's morgens vroeg dat ene bordje dat nog bij mij op het aanrecht stond ging afwassen, heb ik per direct het gootsteenkastje gebruikt als opbergplaats voor de vuile vaat.

Soms werd die afwas ongezien in dat gootsteenkastje een hele berg.
In het begin gebruikte hij een campingkoelkastje, maar gelukkig maakte dat ding teveel herrie en werd hij uitgeschakeld.
Hij nam een plank in mijn koelkast in beslag, ik heb een kastje met twee laden vrij gemaakt, zodat hij ook spullen keukenbergruimte had.

Hij heeft aangeboden om me met klussen te helpen, maar ik heb inmiddels leergeld betaald. De beste manier, om samen onder een dak te leven is, om de grenzen goed af te bakenen. Een zakelijke omgang, met respect en elkaar de ruimte geven is het allerbeste voor elkaar.

Zojuist kreeg ik een afscheidskado, een thermoskan met boerenbont er op. Ik heb een boerenbonten servies. De thermoskan past prima bij mijn bezuinigingen.

Ik hoop dat het met hem en zijn gezin beter gaat. Ik dacht dat hij vrijdag zou vertrekken, maar hij vertelde me, dat hij aanstaande zaterdag gaat. Dat is een streep door de rekening, want zaterdagavond staan al weer twee vrouwen op de stoep, die in mijn woonplaats op familiebezoek zijn.
Ik had gehoopt om wat extra tijd te hebben om een flinke bezem door het huis te kunnen halen. Jammer, moet dus weer snel en supersnel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...