zaterdag, juli 14, 2007

Eureka, liegen is handig.

Vanavond was ik op de 21e verjaardag van mijn buurmeisje. De laatste 15 jaar ben ik steevast op de verjaardag van haar, haar broer, of van haar ouders.
Het zijn prima mensen, we kletsen regelmatig met elkaar, gaan weleens met elkaar uit. Maar die verjaardagen!
Ik ben niet zo'n verjaardagmens, die familie praat over van alles en nog wat, het meeste gaat langs me heen over koetjes en kalfjes, met soms een grap of grol er tussen door.

Eigenlijk wilde ik het vergeten, maar dat lukte niet. Je komt toch zeker wel, zei mijn buurvrouw afgelopen week nog, en we barbecuen ook nog. Natuurlijk kom ik, gezellig, zei ik. Aldus sprak ik mijn eerste leugen uit.

Vanmiddag eindelijk tijd vrij en gezelschap om te zeilen, maar zoals zo vaak deze zomer, waaide het toch harder dan verwacht en natuurlijk regende het af en toe een beetje. Ik vertelde mijn zeilmaat dat ik op tijd terug moest zijn en dat lukte, om 6 uur vanavond was ik thuis.

Vanmorgen heb ik de glasgordijnen gewassen, de broden gebakken, de ramen beneden binnen en buiten gezeemd, een paar telefoontjes uitgewisseld.

Gisteravond was ik ook pas om tien voor 12 thuis, nadat ik na mijn werk naar de moestuin ben geweest, op bezoek bij een neef die de dag ervoor zijn arm had gebroken, gegeten bij mijn broer, naar een andere broer om bakken vol pruimen te halen waar ik morgen pruimenjam van zal maken.

Kortom, om 9 uur vanavond onderdrukte ik de ene geeuw na de andere, totdat ik plotsklaps een heldere ingeving kreeg. Deze mensen zijn weleens ziek. Hoofdpijn dat is een goede smoes. Na deze gedachte zat ik weer fris als een hoentje in mijn stoel en dacht, dat is het, dat geloven ze wel, zij hebben regelmatig hoofdpijn.
Ik ging naar mijn buurvrouw toe, vertelde haar dat ik hoofdpijn had en zei zij: "Ach wat vervelend, wil je een aspirine of paracetamol"? O, dacht ik, dat moet ik beslist niet. "Ik ga naar bed" loog ik, ik voel me echt niet lekker.

Update: Vandaag, zondag, lekker niets gedaan, het kostte wat moeite, maar ok. Volledig uitgerust. Ik was er hard aan toe.

1 opmerking:

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...