dinsdag, juli 24, 2007

Geldillusie

Nog een stukje met als bron Erica Verdegaal. Ik heb wat geld gespendeerd aan de fotokopieerder in de bibliotheek, dus ik doe nog een stukje:

Het gaat over geldillusie, de gevoelswaarde van je arm of rijk voelen:

Piet gaat werken voor een startsalaris van €30.000 per jaar, maar zijn collega's starten tegen gemiddeld €27.000.
Kees begint bij een ander bedrijf voor €34.000, waar zijn collega's aanvangen tegen €38.000.
Wie voelt zich nu royaler bedeeld? Het juiste antwoord is Piet met 30.000 euro. Je meet je rijkdom af aan je omgeving.
Piet vindt zijn €30.000 veel, terwijl Kees zijn €34.000 karig vindt.

Per 1 maart ben ik veranderd van werk binnen dezelfde organisatie. Had ik dit eind vorig jaar geweten, dan had ik vermoedelijk niet gekozen voor 4 x 9 uur werken per week, en 4 x 8 uur blijven werken, zoals ik na mijn ziekte altijd heb gedaan. Ik vertelde mijn toenmalige hoofd van de afdeling, dat ik het geld niet direct nodig had, maar het was zo druk, bla, die bla enz.
Na 1 maart heb ik vaak gedacht, werkte ik maar 4 x 1 uur. Inmiddels is er zoveel veranderd, zijn er zoveel mensen op slechtere plekken gaan werken, heb ik inmiddels al wat werk en beslissingsbevoegdheid terug gekregen.
Ik ben vooral blij met de beslissingsbevoegdheid, want dat geeft een goed gevoel en respect. Ik ben altijd op mijzelf blijven vertrouwen, in mijn capaciteiten. Wat hielp was dat een voormalige naaste collega, met hoger salaris, er nog beroerderder vanaf is gekomen.

Wat doe je in een rotsituatie: Geloof in jezelf, blijf positief denken, doe wat je moet doen en probeer vooral te innoveren. Lees, ga naar symposiums, doe van alles om je niveau op te krikken en in mijn geval op niveau te houden. Blijf netwerken, verzorg jezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...