woensdag, juli 11, 2007

Harry Potter and the order of the Phoenix

Vannacht om 00.05 uur gingen de deuren van de grootste filmzaal van Pathé open, waarna het nog minstens 20 minuten duurde voordat de allernieuwste film van Harry Potter in première ging.


Het boek had ik enige tijd terug gelezen en het trof me dat de film het boek zoveel mogelijk volgt.
Net zoals in het boek werd het verhaal wat langdradig in de zaal waar de glazen bollen van iedere tovenaars-familielid staan opgesteld. Ook die van Harry werd gevonden. Alleen de eigenaar van de bol kan te weten komen wat zijn levensdoel is.

Zoals vanouds is de film spannend neergezet. De strijd tussen Harry en Voldemort wordt duidelijk uit de doeken gedaan. Het toveren met de toverstok leerde Harry in een geheime kamer aan medestudenten. Het geleerde kon in de zaal met glazen bollen goed gebruikt worden.

De nieuwe lerares voor de zwarte kunst is dit keer van het ministerie en ze is geweldig. Met een lieve lach, lieve gebaren en een kopje thee, richt ze iedereen te gronde. Wee degene die haar in de weg staat.

In de film zijn weer tal van nieuwe dingen. Ik vond hem redelijk prettig om naar te kijken. De aankondiging dat of Harry blijft leven of Voldemort gebeurt al in de zaal met de glazen bollen. Harry en Voldemort samen dat gaat niet. Wie blijft leven in het volgende deel is de grote vraag... Of Harry, of Voldemort.

Gedurende de gehele film werd er door zaalwachten nauwkeurig gecontroleerd op foto- filmapparatuur. Het publiek was overwegend jong en compleet anders dan theaterpubliek, zo viel mij op. Jammer dat er geen première cadeautjes waren, altijd plezierig om dat meteen te verpatsen via E-bay. Het zat er niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...