donderdag, juli 12, 2007

Is het dan nooit rustig?

Vorig jaar ben ik van de Yapi Kredi bank overgegaan naar de ASN-bank en de DSB-bank.

Vandaag lees ik dat bij Ohra de spaarrekening met vrij opneembaar saldo, het eerste halfjaar 6,25% rente oplevert, daarna 4,25% rente.
Het saldo is vrij opneembaar.

Volgens het €urodrilboek is het al nodig om te switchen van spaarrekening als het maar 0,2% rente scheelt. Dit levert nog meer op.
Maar ook, wat een gedoe allemaal.
Maar ja, wat schreef hij ook, al scheelt het € 10,-- per jaar, het is toch meegenomen.

Mijn bankpasje van de DSBbank is nog niet in huis. Vandaag ontving ik een e-mail, dat ik een bankpasje met nieuwe pincode ga ontvangen. Het kan nog meer dan een week duren, voordat ik over dat vermaledijde rotpasje ga beschikken. Oef, wat een gedoe dat consuminderen en alle zaken op orde houden.
Ik had de rest van mijn gemeentelijke belastingen voor 30 juni moeten betalen. Als me dat maar geen rente gaat kosten. Ik zal morgen bellen en de zaak uitleggen. Zou het helpen?

Update: De kleine lettertjes bij de Ohra spaarrekening: niet meer dan € 250 per maand storten, wanneer je dan 6 maanden €1500 hebt gespaard, ontvang je 4,25%. Tegen die tijd is de spaarrente bij de ASN ook gestegen.

De AT-bank geeft 4,5% rente, en is eigendom van een Russische federatie.

4 opmerkingen:

 1. Je kan niet meer dan E. 250 per maand inleggen op die bepaalde Ohra rekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De rekening van de AT bank geeft 4,5 % rente zonder beperkende voorwaarden. Dus kun je je hele kapitaal hierop storten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit ook bij de dsb bank. Zowel betaal- als spaarrekeningen.
  Overstappen doe ik niet meer, al dat gedoe. Dan gaat daar de rente omhoog, dan weer ergens anders. Je kan wel aan de gang blijven. Het €urodrilboek heb ik ook. Wel een leuk boek vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mocht je een keer geld overhebben dan kun je het ook investeren in de windvogel.nl Een particuliere stichting zonder winstoogmerk. Er worden duurzame windmolens mee gebouwd.
  De stichting geeft nu al 6% rente per jaar en dat terwijl de energieprijzen de komende jaren alleen maar omhoog zullen gaan.
  Het is dus niet waar dat windmolens alleen maar rendabel zijn met veel overheidssubsidie.

  BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...