woensdag, juli 04, 2007

Oprah

Regelmatig heeft Oprah een uitzending over "Debt diet", zo ook afgelopen avond:

Consuminderclub:
Een aantal jonge vrouwen met voormalige schulden hebben samen een vriendinnen consuminderclub opgezet. Ze wonen dicht bij elkaar in de buurt en stimuleren elkaar in meer verdiensten, goedkope sociale contacten, studeren.
Het effect hiervan is, dat ze nu geen schulden meer hebben en een leuk bedrag op de bank. Hun inkomen en opleidingsniveau is gestegen.

Budgetcoach:
Echtparen die met hulp van een budgetcoach uit de schulden zijn geraakt, werken aan een goed pensioenplan.

Nog belangrijker is dat hun relaties zijn verbeterd. Geen ruzies meer over geld, meer tijd en ruimte voor elkaar.

5 opmerkingen:

 1. Nog even terugkomend op de Nationale Apotheek: Niet doen !
  Voor mij werkte het niet. Ruim 4 dagen gewacht op medicijnen en je kunt alleen de helpdesk mailen. Ik kreeg een antwoord terug dat er geen order geplaats werd. Zo'n digibeet ben ik nu ook weer niet. Ik kreeg zelfs een melding dat de medicijnen, die ik besteld had, mij € 5,00 aan spaartegoed zouden opleveren. Ook wel eens aan gedacht dat wanneer je ernstige klachten hebt, het 2 dagen duurt voordat je de medicijnen in huis hebt. Je zal maar een kaakontsteking hebben of bloedvergiftiging. In het laatste geval zou dat wel eens te laat kunnen zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat zijn altijd wel leuke afleveringen. Maar... ik weet nooit vantevoren wanneer wat komt. en aangezien de meeste Oprah me niet interesseert, mis ik ze dus regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Cleo, ook ik mis ze regelmatig, De uitzending is of te vroeg of te laat. Stom toeval dat ik de uitzending zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bedankt Annemieke, je ervaringsverhaal staat bij de betreffende log.
  De term " € 5,00 aan spaartegoed zouden opleveren." betekent dat je het niet direct op de bankrekening ontvangt, maar wanneer je er om vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja gistermiddag heb ik Oprah toevallig ook gezien :-). Altijd leuk om te zien maar meestal mis ik ze puur omdat ik laat uit mijn werk kom.

  BeantwoordenVerwijderen

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...