maandag, juli 16, 2007

Toppunt van consuminderen...


Vanavond zag ik iemand uit de container naast Bas van der Heiden voedsel pakken.


Is dit het toppunt van consuminderen, of gewoon te erg voor woorden?

Ik had met de man te doen. In de grote steden zal dit ongetwijfeld vaker voorkomen, maar ja, dit gebeurde in een middelgrote gemeente in de Randstad.


Ik herinner me een topic op het terecht verloren gegane consuminder prikbord:

Een vrouw schreef dat ze de groente die de marktkooplieden als onverkoopbaar weggooiden, wegpakte om alsnog te gebruiken. De marktkooplieden pikten dat niet, maar ze pakte het toch. De hypotheek en vaste lasten waren net zo hoog als het inkomen, ze moest wel.
Nu ik het hypotheek woord gebruik en er ongetwijfeld weer veel .... zullen volgen helaas, kan ik ook wel vertellen dat een 35 jarige, academisch gevormde collega, nauwelijks een hypotheek kon krijgen, omdat hij zijn financien niet goed beheerde.

1 opmerking:

  1. LLinke Soep had hier een leuk item over. Natuurlijk is dit wat anders dan die drommels die noodgedwongen uit de afvalbak eten, maar het laat goed zien hoeveel goed spul we gewoon in de afvalbak gooien. En dan heb ik het nog niet eens over het stelselmatig doordraaien van groenten en fruit. Of over supermarkten die incourante voorraden weggooien. De voedselbanken maken gelukkig al dankbaar gebruik van dit soort mogelijkheden.

    Een meer letterlijk voorbeeld van Afval is Voedsel kan ik me moeilijk indenken.

    BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...