maandag, november 05, 2007

De hypotheekaflossing van € 2000


Afgelopen zaterdag heb ik mijn tante een brief geschreven, met daarbij een kopie van de brief van de hypotheekbank waarin ze meedeelden dat het bedrag op 12 oktober 2007 zou worden afgeschreven.

Vanavond belde ze me, om te vertellen dat ze het een leuk vond dat ik het geld goed had besteed. Ze vroeg nog even naar de besteding van een broer die een vakantie ervan heeft gedaan en ze vond ook dat hij het geld goed had besteed. Zo ook een zus die mede hiervan een mooie haard hiervan had aangeschaft.

Mijn tante heeft alle 30 nichten en neven € 2000 gegeven. Ze is nu 98 jaar oud en ze heeft na het overlijden van haar zus gezien dat het leuk is om bij leven geld te geven. Ze is niet van de arme, deze tante, waar ik ook nog naar vernoemd ben.

Eigenlijk is niemand van de familie echt arm. Feitelijk zou je kunnen stellen, dat ik de armste ben en het kleinst behuisd in mijn tussenwoning.

Gelukkig ben ik inmiddels tante van een aantal kinderen van mijn zussen en broers, waarvan een aantal (nog) niet perfect gehuisvest zijn.
Hierbij laat ik de geadopteerde verslaafde zoon van mijn moestuinbroer even buiten beschouwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...