maandag, november 08, 2010

Boek "Rijk" van Marjan Berk

Ik las boeken die niet allemaal met Consuminderen te maken hebben, maar wel hilarisch zijn, zoals het boek "Rijk" van Marjan Berk.
Marjan Berk heeft steeds wisselende inkomsten. Soms heeft ze het goed en dan smijt ze met geld en soms moet ze de eindjes aan elkaar knopen. Maar Rijk of Arm, ze leeft volop, ook al is het regelmatig op een houtje bijten.
Haar administratie is een ramp en heeft ze is koopziek. Op een gegeven moment is er dan een tijd lang een vrouw die haar administratie bijhoudt. Dat beteugelt haar koopziekte een beetje.
Zo wist ze niet dat er al een aantal jaar maandelijks 1 euro van haar bankrekening wordt afgeschreven voor een loterij. Deze loterij wint ze, en ze ontvangt 1 miljoen euro. Ze gaat met haar gezin feesten, geeft giften aan haar kinderen en kleinkinderen en dan kan ze ook nog eens de hypotheek van haar boerderij afbetalen. Hierna is ze weer blut. Te oud voor nog een nieuwe hypotheek, die ze nodig heeft, nadat er paalrot geconstateerd werd.

Een leuk boekRijk!
Rijk!
Marjan Berk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...