maandag, november 29, 2010

De euro


Quote
"Nadat de euro werd ingevoerd wisten we dat alles de helft duurder werd. Nu gaan we de euro steunen en worden we weer de pineut".


Nederland betaalt via ons belastingbetalers 1 miljard euro mee aan de ondersteuning van Ierland.

6 opmerkingen:

 1. Precies mijn gedachten...
  Maar wat kun je eraan doen?
  Gr,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wacht maar tot Spanje om steun vraagt dan betalen we nog veel meer dan Ierland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op rtl-z zeiden ze dat het 2,7 miljard was.

  daar hebben we Nederland voor opgebouwd om de armere euro landen mee op te lappen.
  schandalig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Nederland ben je niet alleen sociaal met de helft van de Nederlandse bevolking, maar ook nog eens met de helft van Europa. De Ieren hebben in de jaren dat ze bij de EU zijn aangesloten met geld gesmeten. Om grote bedrijven te trekken, gaven ze land voor een symbolisch bedrag zoals 1 euro. Doordat de lonen snel stegen en veel hoger zijn dan in Nederland vertrokken deze bedrijven weer net zo hard.De belastingen zijn er ook een stuk minder. Uitkeringen hoog en kinderbijslag per maand net zo hoog als wat je per kwartaal in NL ontvangt. Ook zijn er toeslagen voor ouderen ( Warmtetoeslag) Gek is niet gek genoeg in Ierland.Ik heb het al vaker gezegd. Sparen en pensioenen zijn voor mensen in het buitenland vreemde begrippen. Het zijn eigenlijk typisch Nederlandse begrippen.Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laten we nou per saldo altijd nog veel meer winst hebben van de euro dan verlies. Jammer maar helaas dit. De Neuro en de Zeuro zou ik wel zien zitten, maar de euro heeft ons veel goeds gebracht. Ik zou voorstellen om daar ook eens aan te denken als je dit soort stellingen deponeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Allemaal, bedankt voor de reacties.
  Volgens mij is het jammer dat we bij het ontstaan van de Euro te weinig controles en sancties inbouwden. We zijn te lief voor elkaar.
  Ik zeg soms wel eens, vertrouwen is goed, controleren is beter. Het houdt scherp.
  Vriendschap is aardig, maar je moet elkaar wel kunnen afrekenen.

  BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...