vrijdag, september 09, 2011

Clafoutis gebakken door Bakker BaardHet FD schreef een tijdlang over ondernemers, zoals deze bijvoorbeeld: Bakker Baard Simon de Boer (51) die clafoutis begon te bakken.

Om ondernemer te worden heb je niet veel nodig, alleen het idee, het juiste idee. Die ingeving weet je, dat je denkt: dit is het!

Als voormalig kunstenaar en mode ontwerper kon hij de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Dankzij subsidies hier en daar, bijklussen in de horeca en een 'forse' lening bij de bank kon hij het 'net' redden.
Hij zat aan de grond en op het moment dat hij een kers proefde bij de groentenboer, dacht hij terug aan zijn horecatijd. Hij kreeg een ingeving het bakken van een Clafoutis.

Kortom, hij kocht een klein oventje bij B.lokker, schreef al zijn relaties aan, dat hij aan de grond zat en dat hij op bestelling een Clafoutis kon bezorgen.
Het lukte, een klein jaar later, heeft hij vijf kleine Te-fal oventjes in een gehuurde ruimte. Hij bakt ook op feesten en partijen.
Hij heeft ook een winkel in de Westergasfabriek Amsterdam en bakt nu ook hartige clafoutis.
Het is de bedoeling dat er ook een restaurant komt met een dozijn tafeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...