dinsdag, september 13, 2011

Deze vrouw heeft advies nodig

Wat adviseren jullie om deze allenstaande vrouw te helpen:

-985 inkomen WAO, is boven bijstandsniveau
93 Oxxio energieleverancier. de man kwam aan de deur en haar zus had ook Oxxio. Oxxio adviseerde vooral om het eerste jaar meer te betalen dan ze bij Eneco deed. Dus dat deed ze.
265 Huur
130 Ziektekosten
31 Hoogheemraadschap
37 Gemeentelijke belastingen
20 Terugbetalingsregeling huursubsidie, zo las ze onlangs van de belastingdienst.
60 Digitale tv, internet en telefoon incl gratis bellen naar alle vaste lijnen.
35 verzekering voor inboedel, begrafenis + WA verzering
3,50 ABN-Amro incl extra bankpas voor familielid, wanneer er iets met haar gebeurt
20 Afbetaling electrische fiets aan familielid, nu kan ze met haar handicap weer fietsen
58 Afbetaling dierenarts om haar laatste hond toch te opereren, waarna hij stierf.
40 afbetaling Comfort Card voor een lening van 298 euro, waarvan 228 voor de crematie van haar hond te betalen en 70 euro voor de tandarts. Geen bank die haar iets wil lenen.
5 Brilplan van Hans Anders voor een multifocale bril

187,50 over om van te leven.

Ze besteedt 15 uur per week aan vrijwilligerswerk in een dichtbij gelegen gezellig verzorgingstehuis.
Haar droom is een nieuwe bank en een nieuw behangetje. De zorgen maken haar down.

Ik zie jullie advies graag en ik zal jullie volgende week laten weten wat de besparingen zijn en wat de winst is. Dit is geen theoretisch case.

33 opmerkingen:

 1. Hi,

  Ten eerste kom ik uit op 117,50 wat nog resteert, na optellen en aftrekken.

  Ga eens shoppen bij de gemeente waar deze client woont. Meestal zijn er op diverse terreinen mogelijkheden voor bijzondere bijstand.

  Is kwijtschelding van gemeentelijke heffingen niet mogelijk?

  Bij mij in de stad (Vlaardingen) is er bijv. ook een Sociaal cultureel Fonds. Deze geeft bijdragen voor bijv. een cursus (volksuniversiteit, vrije academie), maar ook voor zwemles of internet-abonnement.

  Dat kunnen middelen zijn om in elk geval iets meer zin aan het bestaan te geven.

  Ze is wel in staat om 16 uur vrijwilligers werk te doen. Wat haar echt zou helpen is meer inkomsten. Is er op dat terrein niet iets mogelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat OB €70 zorgtoeslag vergeten is erbij te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. - Kijken naar een goedkoper alternatief voor digitale tv, internet en telefoon. Als ze vrijwilligerswerk doet, zal ze veelal overdag bezig zijn. Dan heeft ze misschien ook genoeg aan alleen 's avonds en in het weekend gratis bellen.
  - Extra bankpas voor familielid opzeggen, zie daar echt het nut niet van in. Als er iets met haar gebeurt, dan wordt dat wel opgelost met de bank, daar hoef je niet jaren €3,50 per maand voor te betalen.

  Ik vraag me ook even af hoe dat zit met die €40 van de Comfort Card. Als ik op internet kijk naar kosten voor de crematie van een hond, kom ik uit op ongeveer €150 voor een middelgrote hond die in z'n eentje gecremeerd wordt (collectief is goedkoper). Loopt die Comfort Card dan maar een paar maanden, of staat daar nog meer op? In ieder geval z.s.m. opzeggen natuurlijk.

  Verder is vaak mogelijk om ontheffing te krijgen voor het betalen van de gemeentelijke belastingen, als je niet veel inkomen hebt, misschien lukt het om daar wat te regelen. Misschien is dat ook mogelijk voor Hoogheemraadschap. Ik vind trouwens die gemeentelijke belastingen wel heel hoog, want aan haar kostenlijstje te zien, huurt ze een woning. Wij hoefden die belastingen als huurders nooit te betalen. Nu we ons eigen huis hebben wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij komt ze in aanmerking voor kwijtschelding van Hoogheemraadschap:
  http://www.derbg.nl/deel-delfland/veelgestelde-vragen/vragenformulier/kwijtschelding/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou sparen voor het behang en een bank gratis halen op MP. Vaak zijn daar (bijna) nieuwe, super uitziende banken zo maar af te halen.

  Groetjes,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerst de kwijtscheldingen regelen op zo kort mogelijke termijn. De betalingen aan gemeente en hoogheemraadschap kunnen er af. Overstappen naar een goedkopere bankrekening (ik raad ASN aan) en de pas voor eventueel afschaffen (de kosten wegen niet op tegen de baten.)

  De situatie invullen bij rechtopgeld.nl of een vergelijkbare site levert besparingen en extratjes op, idd huur- en zorgtoeslag (misschien al verwerkt?)Ik denk aan algemene heffingskorting, langdurigheidstoeslag, tegemoetkoming gehandicapten etc.

  Dan kijken of ze verzekerd is via haar vrijwilligerswerk en of daar nog wat te halen valt (sommige gemeentes geven een kleine subsidie aan de gehandicapte vrijwilliger)of te schappen in haar eigen verzekering.

  Namens haar de dierenarts benaderen, en proberen die regeling aan te passen. Kijk eens goed na of het advies en de uitvoering van die operatie terecht waren, evt. is die DA aansprakelijk te stellen voor een deel van het bedrag.

  Sparen voor een bank en behang zal mogelijk worden in de toekomst, als er diverse dingen afbetaald zijn. Nu kan ze misschien beginnen met een weekbudget, en alles wat 'over' is per week/maand in een potje onvoorzien, en als dat potje groot genoeg is kan het overschot in het potje 'bank en behang.'

  Met een potje onvoorzien zullen de posten afbetaling in de toekomst ook kleiner worden, dus de ruimte om te sparen en leuke dingen te doen. Dan kan ook de afbetaling aan de tandarts omgezet worden in meer verzekering voor diezelfde tandarts.

  Op de korte termijn is er een klein beetje winst te halen, op de lange zelfs wel veel. Haar patroon moet vooral veranderen, van afbetalen naar sparen. Maar dat geldt voor heel Nl ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi,

  dat bedrag van de ziektekostenverzekering kan misschien naar beneden (collectieve verzekering? vaak ook via de gemeente of via een vrijwilligersorganisatie mogelijk)of andere aanbieder. vraag me af of dat brilplan nodig is vaak is er vergoeding via de bijzondere bijstand mogelijk afhankelijk van de gemeente

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat jullie zo meedenken.
  @Anoniem, nog eens nagerekend en toch 187,50 te besteden.
  Vrijwilligerswerk zijn vooral lichte bezigheden. Mensen van de kamer naar hun gemeenschappelijke ruimte brengen. Koffie rondbrengen.
  Bij Bingo assisteren.
  @Ellen, inderdaad. Ik snap niet dat de belastingdienst dat niet heeft opgemerkt.
  @LLmM, Hoe duur kom je dan uit met welke maatschappij voor communicatie?
  Comfortcard is ook hoger voor tandartskosten enz.Ik heb een e-mail naar de kredietbank gestuurd.
  Mijn hoop is op aanvullende bijstand voor chronisch zieken 300 euro, dat is een aardige opsteker voor die card.
  ASN is een goed alternatief.
  Aanvraag bij Kredietbank is door mij uitgezet. Ze wilden het haar niet geven, maar misschien helt de hulp haar hier ook een handje.
  Geen ontheffing gemeentelijke belasting@$#%
  @Anoniem, niet geschoten is altijd mis, ik ga het doen, maar ik mag haar geen hoop geven.
  Dus ik doe het voor haar.
  @NZ, nadat de financiële zon voor haar schijmt, dan gaan we verder kijken, ook voor hulp bij behangen.
  @Caro, volgende week woensdagmiddag gaan wij naar de sociale dienst.
  ook voor aanvullende bijstand.
  Inloopspreekuur, ja. ja. Het is in de middag erg druk vertelde de mevrouw met voorletters aan de telefoon.
  Ik mag de dierenarts niet bellen, maar ik mag wel naast haar zitten of met haar meegaan naar de dierenarts. Vooraf kan ik wel de dierenarts enthousiast proberen te maken. Maar zij moet het doen, dat geeft haar een goed gevoel.
  @Anoniem, H. A.nders is de goedkoopste. Bates is nog goedkoper.

  Allen, wat zou een gift voor kringloop bank en behang leuk zijn. na afloop van het hele circuit, net als bij dubbeltje op zijn kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zorgtoeslag aanvragen, dat scheelt al weer ca. 70 euro
  dan wordt het bedrag om van te leven dus 257,50 per maand,
  extra bankpas opheffen (nonsens om die aan iemand te geven) = + 3,50 = 261
  die aflossingen c.q. terugbetalingen zullen toch ook niet eeuwig duren, dan heeft mevrouw weer ruimte om geld opzij te leggen en de droom van een nieuwe bank en een nieuw behangetje te laten uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het verschil tussen 187,50 en 117,50 is de 70 euro tandarts, die niet in het gelid staat.

  Erg veel in verhouding tot haar inkomen, maar tandartsbehandeling is ook duur. 117,5/4,3 = €27,30 per week. Moet te doen zijn voor eten, maar dan zonder reparaties, kleding en overige posten onvoorzien.

  Die comfortcard is een soort creditcard met hele hoge tarieven, die zal ze als eerste af moeten schaffen/lossen. Zelf 40 euro per maand op de spaarrekening zetten is veel lonenender (en ik ben GEEN fan van Santander om het zacht uit te drukken) http://ht.ly/6u3Dg

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien is er een ruilwinkel in de buurt? Als je daar spulletjes naar toe brengt krijg je punten, waarmee je weer voor iets anders kunt sparen wat iemand anders naar de ruilwinkel gebracht heeft. Voor een bankstel zal zo dan natuurlijk lang moeten sparen maar iedereen heeft wel eens iets wat kapot gaat en bij haar zal ook wel eens iets sneuvelen dat dan toch vervangen moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat ze niet in aanmerking komt voor extra bijstand ,want ze zit al boven het bijstandsniveau.
  waarschijnlijk komt ze wel in aanmerking voor kwijtschelding van gemeente belasting en hoogheemraadschap,
  dan is er via de gemeente als je huursubsidie krijgt nog potje dat heet woonlastenfonds en dat is ook nog eens een 35 euro per maand,
  en doordat ze is afgekeurd en geen extra kosten meer van de belasting kan aftrekken hoort ze deze maand eenmalig van het UWV 334euro te krijgen,
  hoop dat je hier iets mee kan,

  groetjes Boni.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Allen, ik heb iets tekst Comford Card aangevuld, waaruit blijkt dat mijn berekening klopt.

  @Boni, dat wist ik niet van die eenmalige bijdrage. Weet je dat zeker is dat voor iedereen, dan is dat helemaal jottem natuurlijk.
  Daar ga ik naar kijken.

  Nee, ze komt niet in aanmerking voor kwijtschelding en HH-schap.
  De huur is te laag voor huursubsidie.
  Allemaal dikke pech natuurlijk.

  Toch hoop ik haar mee te krijgen naar het WMO loket. Want daar zijn nog wel wat dingen te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja dat is voor iedereen die een wao uitkering heeft, in 2010 was het €350,
  het maakt niet uit hoe hoog je uitkering is.
  ik weet niet hoe ik hier een linkje kan plaatsen,
  maar google maar op UWV wtcg 2011

  Boni

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tegemoetkoming arbeidsongeschikten 2011
  Omschrijving Bedrag

  Tegemoetkoming arbeidsongeschikten als onderdeel van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg)

  hoop dat het copie van het UWV blijft staan.

  Boni

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Boni, dank ik heb het gevonden:
  http://www.uwv.nl/particulieren/algemeen/bedragen.aspx.

  Bovendien is er ook een eenmalige uitkering via de gemeente van 300 euro te krijgen, tenminste volgens de website.
  Mag jij raden waar ik hoop samen met haar te zijn, bij het WMO loket.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zou geweldig zijn,
  ze heeft er recht op,
  ik weet niet hoelang deze mevrouw al een wao heeft,
  als ze het vorig jaar niet heeft gehad, kan ze achterstallig mss ook nog aanvragen,

  succes,
  Boni.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voedselbank? Al is het maar tijdelijk tot wat leningen afgelost zijn? Zit ze daar ook te hoog voor in inkomen?

  Drempel voor kwijtschelding is 931 euro in de 90% regel. Het inkomen wat daarvoor getoetst wordt is het inkomen plus huurtoeslag plus zorgtoeslag, - uitgaves. In die uitgaves kunnen gemeentes verschil maken, maar meestal wordt daarbij gekeken naar de huur, gas en licht etc. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar ze kan idd net (hooguit een paar euro) boven de drempel zitten. http://ht.ly/6uYTO

  Het kan (raar land, rare regels) voor haar lonend zijn om te kijken of haar huur omhoog kan, zodat ze netto minder kwijt is door huurtoeslag en kwijtscheldingen. Wel even een ingewikkelde rekensom, maar het kan haar op de lange termijn veel opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Caro, Voedselbank Rotterdam accepteert alleen mensen met een boodschappenbudget <175 euro. Bovendien wil ze dat niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Willeke, ik heb bij haar thuis rondgekeken. Er is volgens mij weinig te ruilen.
  Maar wie weet voor later.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Extra pinpasje opzeggen. Met de WTCG uitkering in 1 keer de Comfortcard aflossen en dan opzeggen. Daarna het bedrag voor de dierenarts met de helft van de Comfortcard betaling aflossen.De rest extra aflossen op de fiets. Met €20,- per maand is de fiets versleten tegen de tijd dat hij is afgelost. Als de dierenarts ook is afgelost kan ze dat bedrag reserveren voor de volgende onvoorzien uitgave.Misschien is het mogelijk dat ze een deel van de maaltijden krijgt van haar vrijwilligerswerk. Daar blijft vast regelmatig iets over. Als men haar situatie kent kan er vast zo nu en dan iets naar haar vallen ipv in de vuilnisbak. Ga eens kijken op de website recht op. Misschien zien wij met elkaar iets over het hoofd.

  Succes, Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Opnieuw Beginnen, de belastingdienst gaat niet uit zichzelf zorgtoeslag uitkeren. Dat moet je toch zelf aanvragen. Als jullie dit alsnog doen voor 2011, krijgt mevrouw een prettige nabebaling van de belastingdienst en kan ze dat geld gebruiken om bijvoorbeeld die elektrische fiets terug te betalen aan familielid. In jouw overzicht is het duidelijk hoe lang zij daaraan zou moeten afbetalen. Ik ben benieuwd hoe het toekomstige financiële plaatje er voor haar gaat uit zien.

  Groetjes
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Misschien is het al eens gezegd maar hier het volgende:

  In september zal ze als ze boven de 35% arbeidsongeschikt is € 336,- tegemoetkoming via uwv ontvangen.

  Aanvragen kwijtschelding voor hoogheemraadschap en gemeentelijke belastingen.

  Aanvragen zorgtoeslag. Verder via www.regelhulp.nl of www.berekenjerecht.nl uitzoeken welke regelingen er nog meer voor haar gelden.

  Kan ze voor die bril niet een bijzondere bijstand krijgen?

  Plaats voor de bank en het behang een oproep op www.gratisaftehalen.nl

  Ella

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nog even een toevoeging. Onderzoek eens of ze niet via de gemeente in aanmerking komt voor de langdurigheidstoeslag. Dit kan als je 5 jaar of langer rond het sociaal minimum leeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Dames, ik ben helemaal niet gewend aan zoveel comments. Het verrast me, daarom vooruitlopend op het volgende blogje nu:

  Ze had zorgtoeslag, was ze vergeten te vermelden. Nu heb ik wel haar bankrekening gezien. Ook de hoogte van het 'Comfort' krediet voor 15% rente.

  Dinsdagmorgen gaat ze naar het WMO loket.
  Ze gaat ook naar de ABN-AMRO, om te vragen of ze een BKR aantekening heeft. Bovendien vraagt ze ook nog naar de roodstand rente.
  Ze denkt dat ze deze aantekening heeft.

  Budgetbegrafenis is een optie, ze overweegt dat.
  Als ze dat besluit, gaan 'we' kijken hoeveel geld ze uit haar jarenlange betaalde verzekering voor gepland bedrag 6.000 eur terug krijgt.
  Dan adviseer ik dat opzij te zetten, als het aan mij ligt gestort op een bankspaarrekening.
  Begraven en verzekeren is heel erg belangrijk, ook al blijft niemand onbegraven, ongecremeerd of wat dan ook na overlijden.

  De extra UWV uitkering had ze vorig jaar ontvangen en eerst wilde ze nog iets er van gaan doen, maar na verloop van tijd leek het haar toch beter om die Comfort af te lossen.

  Woensdagmiddag gaat zij met mij praten met de dierenarts om korting voor de dure operatie. We hebben al een beetje geoefend voor het gesprek.

  HH-Delfland, ik rekende het twee keer uit, ze komt er niet voor in aanmerking. HH Delfland heeft het over bijstandsniveau en daaronder.

  De sites gratis op te halen en gratis MP was nieuw voor haar.
  Ik wees haar op meer gratis op internet, ruilkringen enz. Maar het was het einde van de avond en ik ben ruim over de 1,5 uur gegaan. De maximale tijd die wordt aangegeven waarop mensen scherp blijven.

  Dingen in de soep helpen kost tijd, dingen oplossen kosten ook tijd en aandacht.

  Dank voor jullie enthousiasme, ik hou jullie in een aparte blog op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hoi''
  die electrische fiets had ze ook bij het wmo loket in de gemeente kunnen krijgen

  wij betalen voor de digitale tv 16,95
  en voor internet 19,95
  en bel prepaid voor nog geen tientje per maand. (samen...46,90)
  En waarom zijn die ziekte kosten zo hoog, ik zit bij anderzorg. 91,25 + 15 voor de tandarts. En leg elke maand 20 opzij voor het eigen risico.
  1e stap moet zijn de duurste lening af te lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. 1. Veranderen van energieleverancier. Na een jaar heb je wel kans op een boete van 25 euro, maar energie:direct is waarschijnlijk veel goedkoper en verdien je dat al heel snel terug. Via internet zijn wel allerlei vergelijkingssites te vinden.
  2. Wat betreft ziektekosten misschien alleen de basisverzekering nemen. Noodzakelijke extra kosten worden waarschijnlijk ook gedekt door gemeente op grond van bijzondere bijstand.
  3. Veel op te besparen!: Zet het abonnement voor tv/internet/tv over. Bij Scarlett family betaal je slechts 30 euro per maand voor alles. Onbeperkt bellen zou ik niet doen in dit geval. Laat haar gewoon vragen of mensen terugbellen.
  4. Begrafenis-verzekering is ondertussen geregeld, zag ik. Maar voor WA + inboedel eens kijken op independer. Voor een paar euro per maand ben je dan al verzekerd.
  5. Extra bankpasje inderdaad afzeggen.
  6. Desnoods fiets proberen met winst te verkopen op Marktplaats en dat gebruiken voor afbetaling van leningen. Ik snap dat dat heel vervelend is, maar als ze beter bij kas zit, zou ze alsnog een tweedehands fiets kunnen kopen (wie weet met behulp van bijzondere bijstand). Er zijn vast ook wel familieleden, buren, vrienden die haar tot die tijd eens mee willen nemen met bijvoorbeeld de auto.
  7. Eens goed navragen bij evt. andere dierenarts en juridisch loket of de dierenarts van haar overleden hond niet aansprakelijk is voor het overlijden van haar hond. Misschien was het risico van overlijden van tevoren al wel zo groot, dat ze haar hadden moeten adviseren om het arme beestje in te laten slapen. Mocht dit het geval zijn, dan kan zij haar geld terugeisen vanwege nalatigheid. Mocht het wel geadviseerd zijn door de dierenarts, maar heeft zij dat geweigerd, was dat natuurlijk zelf niet zo slim, en gaat dit verhaal niet op.
  8. 300 euro is voor haar waarschijnlijk een groot bedrag, maar een ander geeft dat in één week uit. Is er niet een familielid die de lening bij haar bank wil helpen aflossen? Dan kan zij het terugbetalen zonder (teveel) rente. Eventueel spreekt ze 5 of 6 procent rente af. Dan is zij goedkoper uit, en krijgt dat familielid meer rente als op zijn spaarrekening.
  9. Brilplan opzeggen. Ook dit zal als het nodig is wel uit het potje bijzondere bijstand kunnen komen. Zo niet, dan gewoon een gratis test doen bij Hans Anders en advertentie plaatsen op Marktplaats met de mededeling dat je een bril zoekt met die aangemeten sterkte. Waarschijnlijk wordt het dan niet de meest hippe bril, maar dan kan ze in ieder geval even de tijd uitzitten tot ze wat beter bij kas zit.
  10. Verder echt bezuinigen op boodschappen. Wij konden het redden met zo'n 100 euro per maand (2 grote eters en een hond). Koop nooit "makkelijke" dingen, zoals gesneden groenten, maar snij zelf je prei, worteltjes, bloemkool, andijvie (van de boer of de markt). Gebruik minder vlees (2 keer per week is meer dan genoeg). Gebruik geen kant en klare potjes (bijvoorbeeld spaghettisaus), maar maak het zelf van tomatenpuree en wat kruiden. Koop geen koekjes, maar bak zelf een cake. En vries alles in (van gerookte spekjes, restjes avondeten (desnoods alleen saus van bijvoorbeeld macaroni), tot en met cake). Zo heb je toch altijd wat makkelijks achter de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 11. Geen nieuw huisdier nemen, mocht ze dit van plan zijn.

  Al met al zou ze dan ook NU al een 100 euro extra te besteden kunnen hebben. Ik heb ook een uitkering (Wajong), heb ook nog een auto (kost in totaal gemiddeld ook zo'n 100 euro per maand) maar krijg het toch voor elkaar om maandelijks zo'n 200 euro te sparen. Maar dat betekent wel echt heel veel consuminderen (op zowel boodschappen als grote aanschaffen) en besparen op dingen als energie (thermostaat staat in de winter standaard op 16 graden, en ik trek gewoon een extra trui aan).

  En mocht ze eenmaal alles afbetaald hebben, geldt natuurlijk de stellige regel: Ga zo weinig mogelijk abonnementen aan (energiemaatschappij en internet e.d. natuurlijk wel), vergelijk ALTIJD de prijzen voor je iets koopt of een contract aan gaat, koop nooit wat, waar je het geld nog niet voor hebt, hoe erg je datgene ook nodig lijkt te hebben. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor een huisdier, als je daar geen verzekering of eigen spaarpotje voor hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. P.S. Dat bedrag van de auto is trouwens de wegenbelasting + verzekering + benzine. Geen afbetaling of iets dergelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oja, en als je het abonnement van Scarlet family via ADSL-winkel aangaat, betaal je het eerste half jaar zelfs maar 15 euro per maand! Alleen al met die besparing (6 x 45 euro verschil) kan ze ongeveer haar Comfort Card lening afbetalen en scheelt haar dat dus maar liefst 450 euro in het eerste jaar!!
  (http://www.adslwinkel.nl/scarlet-family/?aff_id=523&gclid=COfFnqGV0KsCFUNI3godQXmYWw)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Anoniem, wat is Vlaardingen toch fijn. Schiedam is een stuk minder. Ik heb dit fonds onthouden voor de keer dat ik een klant in Vlaardingen heb.
  In Schiedam wordt S hulp m a at je mogelijk in de toekomst opgezet.

  @Miepie, Scarlet is een goede aanvulling. Ze zit nu bij Caiway voor een all in pakket van 60 euro per maand.
  Ik had ook gedacht, prepaid. nooit 0900 nummers meer bellen, skypen, digitale tv elders.
  Ik kan op jouw lijstje alleen maar ja ja zeggen.

  Helaas ben ik nu haar mindset aan het ombuigen. Nu ze meer geld krijgt, denkt ze dat ze er wel komt. Lekker het ene gat met het andere gat laten opvullen.

  Alle punten van jouw lijstje ga ik gebruiken om haar om te vormen.
  Ze kan einde dit jaar weg bij Oxxio en gelukkig is haar eindafrekening zonder bijbetalen Pffftttt.

  De aanvullende verzekering komt voortaan van WMO bij DSW. Ook korting op basisverzekering met terugwerkende kracht.
  Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi,

  sorry voor mijn late reactie, maar ik kon de site niet meer terug vinden.

  Is het al een beetje gelukt met die mevrouw? Wat lijkt het me vervelend als je zo je best doet om iemand uit de financiële problemen te helpen, en diegene er vervolgens niet echt lering uit lijkt te trekken. Ik had zelf een vriendin die van allerlei kanten geholpen moest worden om uit de financiële penarie geholpen moest worden, en vervolgens (toen alles afbetaald was) gerust weer van alles op afbetaling kocht. "Ik kan het nu toch weer betalen? Ik heb gewoon echt NU een droger nodig, want mijn handdoeken zijn altijd zo hard". Tja... je kunt je wel voorstellen hoe ik gekeken moet hebben.

  Hopelijk leren mensen in te zien dat je niet je budget moet aanpassen aan je wensen, maar je wensen aan moet passen aan je budget. En er is zo ontzettend veel mogelijk met een klein budget als je een beetje creatiever met je geld omgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @miepie, het gaat steeds beter met de mevrouw. ze heeft meer geld gekregen. dankzij haar nieuwe spaarprogramma`s euroclix en moneymiljonair is ze overgestapt naar een andere provider. energie vorige week overgestapt. sociale dienst 375 euro , korting ziektekosten, biujstand steunzolen en bril. veel kleren, hulp bij herinstalleren pc, als ze uit de schulden is, krijgt ze hulp bij behangen en bankstel. ze is zelf ook enthousiast geworden en wil helpen in de weggeefwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...