maandag, september 12, 2011

Hoe zou jij deze vrouw helpen

Een alleenwonende oudere vrouw die in de schuldhulpverlening zit belt jou.

Behalve schulden heeft ze ook psychische problemen en eigenlijk geen sociale contacten. Kortom zo geweldig gaat het niet met haar, maar toch is er voor haar in overleg met de schuldhulpverlener een bedrag van haar vakantiegeld over om te besteden aan nieuwe vloerbedekking.

Ze belt niet alleen jou, maar ook stichting Hulp in de Praktijk,(stichting present) waar mensen geholpen kunnen worden door vrijwilligers om de oude vloerbedekking te verwijderen zodat de nieuwe er zo ingelegd kan worden. Die hulp was er voor haar.

Hoe zou jij de vrouw verder willen helpen?

8 opmerkingen:

 1. Om alles weer op een rij te krijgen, ook psychisch, is het wellicht te overwegen om maatschappelijk werk te vragen mee te werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proberen een maatje voor haar te regelen via Humanitas? Is er iets van consuminderkringen of cursus budgetteren haar daar naar toe praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleine stapjes, rustig aan. Samen uitzoeken wat ze kan kopen aan tapijt binnen haar budget, eventueel samen bestellen en als het dan klikt kun je nog eens iets samen ondernemen. En anders regelt degene die jou geregeld heeft een nieuw 'maatje' Ze kan niet veel, dus 1 project tegelijk is wel voldoende

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zat een beetje te practisch te denken, meegaan naar de winkel en onderhandelen over de prijs.

  Bedoel je vanuit de positie als schuldhulpverlener of gewoon, kennis?

  Tja, het ligt eraan hoe vies de vloerbedekking is en hoe de psychische problemen zijn. Depri na een scheiding of zo schizofreen als een deur?

  Maar nogmaals bedankt voor je adviezen. Ik ben benieuwd hoe jij de cursus gaat vinden, houd je ons op de hoogte?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zelf schuldhulpverlener in een speciaal team voor mensen met psychisce klachten, verslaving en andere problematsche achtergronden. Een van de voorwaarden om deze mensen bij te staan, is dat ze begeleiding krijgen van diverse instellingen. Wellicht dat de schuldhulpverlener contact kan leggen met zo'n instantie?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begrijp dat ze al professionele hulp krijgt? Dan zou ik haar wellicht een keer per week bezoeken, zodat ze wat aanspraak heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ze weet de weg om hulp te krijgen in ieder geval wel. misschien is het voor haar voldoende als je af en toe een schouder biedt om tegen te leunen en een oor waarmee geluisterd wordt naar haar. dat betekent denk ik al heel veel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Allen,
  Het was een eenvoudige case uit de opleiding.

  Inderdaad, de mevrouw heeft alle hulp al, ze wil alleen aanspraak. Wat ze wil is iemand die meegaat om tapijt te kopen, iemand die haar terzijde staat in dit project en die af en toe nog eens langs gaat. Juiste aandacht dus.

  Die mevrouw die psychische heeft krijgt elders daarvoor hulp, dat zit niet in de aard van schuldhulpverlening. Ze wist ook de HIP te bellen. Ze kent de weg.

  Onze actie om haar met iets in contact te brengen waar ze lol in heeft was geen optie.
  Psychisch gehandicapt, overlaten aan professionelen. Bovendien is ze lid van een kerk. Aanspraak genoeg, maar dat moet je wel willen.

  BeantwoordenVerwijderen

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...