woensdag, september 21, 2011

Mijn klant begint met stille hoop te hebben

Mijn klant begint hoop te krijgen op een betere toekomst.

Ze heeft geen BKR aantekening hoorde ze gisteren bij De Bank (Abn Amro) en ze mag met de papieren van Comfort Card langs komen. Nu betaalt ze 15%, straks misschien 8%. Hoop met haar mee!!! Als dat zo is, dan blijft ze daar klant. Vast en zeker. Ze hoefde ook geen geld te betalen voor het nakijken van haar BKR gegevens.

Ze krijgt van WMO een aanvullende eenmalige uitkering. De hoogte is nog niet bekend. Er komt ook nog iets op basis van langdurige periode van arm zijn. De hoogte is nog niet bekend.
Haar ziektekostenpremie gaat omlaag, omdat ze via de WMO een groepskorting gaat ontvangen. Bovendien neemt WMO de premie voor de aanvullende verzekering van haar over, straks.

De dierenarts heeft ze gebeld vertelde ze en nee, ze krijgt geen korting.

De gemeente geeft bijstandsniveau's die vrijwilligerswerk doen wat geld, maar haar niet. Ook al verricht ze al jaren 15 uur per week werk in een geriatrische instelling. Dat vindt ze leuk en blijft ze ook doen.

Haar belastingpapieren zijn in het verleden goed ingevuld en er werd rekening gehouden met aftrek ziektekosten, ook voor chronisch zieken enz. Dit is nu niet meer mogelijk, en daarvoor is de extra UWV uitkering van ruim 300 euro per jaar.

Ik zag vandaag lichtjes in haar ogen. Ze ziet nu een uitweg en als de ABN-AMRO die lening van haar gaat overnemen is ze helemaal blij.

Ze gaat haar kasboek goed bijhouden en ik gaf haar de tip de prijzen van de boodschappen te noteren.

Ze gaat budgetbegrafenis goed onderzoeken en wie weet kan ze nog premie terug krijgen van haar begrafenisverzekering en kunnen we dat in een bankspaarproduct overzetten. Dat is mogelijk. Ze heeft haar hele 56 jarige leven premie betaald. Een budgetbegrafenis kost 1500 euro. Wat zou het geweldig zijn als ze premievrij is en het bankspaarproduct voldoende rente oplevert voor de opvang van de inflatie. Maar dit zijn nog teveel als, dan mogelijkheden. We gaan gewoon verder spitten en adviseren.

Update 23-9: Dikke pech, nee die lening van comfort card wordt door Abn-Amro niet overgenomen.

8 opmerkingen:

 1. Het klinkt goed. En al komen er straks nog tegenslagen, ze is op de goede weg. Ze was al op de goede weg toen ze haar problemen aan ging pakken. Nou nog sparen en dan kan ze zelfs weer leuke dingen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip voor langlopende schuld (die vaak al vergeten is bij het bedrijf door overnames e.d.) is de helft aflossen ofzo tegen finale kwijting. Of minder nog. Omdat de schuld geregeld niet eens meer in de boeken staat!

  Vaak wordt met nog veel minder akkoord gegaan. Gewoon een stand van zaken overzicht opvragen en kijken naar het bedrag een rente, hoofdsom, afgelost bedrag... En een voorstel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb even geen adviezen, heb net pas het hele blog gelezen en denk dan meteen, ik hooooooop op een leuk behangetje en mooie bank (dat moet toch te doen zijn?) voor haar.
  Hoe klein is die wens en hoe gelukkig maakt het haar. Zulke mensen gun je veel, heel veel.
  Kan er niet ergens online een zakcentje verdiend worden? Test/smaakcentrum in de buurt? Aanmelden TNS-Nipo? Al ben ik me bewust van het feit dat ik eigenlijk vind dat deze vrouw gewoon recht heeft op bijv. kwijtschelding van gemeentebelastingen en niet zelf wat op moet scharrelen om te kunnen doen wat niet meer dan normaal is. Niks buitensporigs, maar zelfs echt dierenliefde!

  Wens haar echt alle goeds!!
  (en fijn dat ze in jou een medestander heeft, die even het 'gezeik' overneemt)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doordat jij haar helpt, geef je deze vrouw al zoveel. Het scheelt echt wanneer de lasten gedeeld er worden.Missschien is er een LETS-kring waar deze vrouw met het bakken van bv. taarten iemand kan vinden om de muren te behangen en bij gratis op te halen staat vast nog wel een nieuwe bank. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zult het wel weten, maar denk je er wel aan dat je een bankspaarproduct alleen kunt gebruiken voor (je eigen?) uitvaart, pensioen en hypotheekaflossing? Dat ze niet denkt een mooi potje te hebben voor een leuke vakantie, terwijl dat dan alleen fiscaal onaantrekkelijk opgenomen kan worden (als dat al mag)?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Caro, dat vind ik ook, een buffertje opbouwen naast schulden aflossen is een goed ding.

  @Valhalla, ja, dat klopt. Ik zou schuldhulpverlening graag met de dierenarts laten bellen, want ik mag niet bellen, niet NVVK goedgekeurd.
  Toch als ze extra geld krijgt, dan komt ze er wel, het duurt alleen langer.

  @Puck daar heb ik haar al op gewezen. Ik ga daar zeker verder in met haar, zodra de tijd rijp is.
  Van Euroclix en Moneymiljonair zal ze cadeaus moeten uitzoeken, want WMO kijkt naar haar bankrekening.

  @LZV, bedankt voor het meedenken,
  Geren Lets ruilkring, behangen is erg lastig voor haar. Ik kan het niet. Hoe ik aan vrijwilligers moet komen is voorlopig nog een raadsel.
  Maar het wordt de kers op de taart.

  @LLmM, Het is voor haar eigen uitvaart. Zou het niet geweldig zijn, als ze geen premie meer hoeft te betalen. Het is alleen allemaal nog onzeker en het is een lange weg. Ze bekijkt nu de mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind die 1500 voor een budget begravenis wel aan de lage kant, wat dacht je van een graf en het begraven, kost hier al samen voor een enkel graf 2200 euro, of komt dat weer ten laste van de samenleving???

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Wessel, kijk eens naar http://www.uitvaartcompact.nl/?utm_nooverride=1&gclid=CM2Yn_nl4qsCFYGJDgodxF7NLg

  en surf ook eens op Google op ad + Henselmans + budget uitvaart
  Allerlei aanbieders hebben hun google ads neergezet.
  Het lukt.

  BeantwoordenVerwijderen

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...