zondag, november 18, 2012

Borstplaat

Gisteren had ik veel trek in zoetigheid, maar ik wilde er niet teveel tijd in steken. Ik heb nooit koek of zo in huis, omdat ik dan zelf de grootste afnemer ben. Het behoedt me voor schranspartijen.
Ik trok de keuken in, na gezocht te hebben op  Rob's budgetmenu's in.

Borstplaat is super simpel en kost een kwartier aan voorbereiden en nog eens minuten om het af te werken.

Op een stuk aanrecht legde ik keukenpapier en daarop de vormpjes die ik jaren terug al had gekocht bij de Action, of chez l'Action, als ik voor chique ga.
De vormpjes moesten vooraf ingevet worden met boter, maar die was nog behoorlijk hard. Ik flanste dus wat korreltjes boter in de vormpjes.

Ik mat 150 gram suiker af en mengde dat in een steelpan met wat Blooker cacaopoeder en 3 eetlepels melk (het had ook water mogen zijn) en loste het op een middelmatig vuur in een steelpan in ongeveer 8 minuten.

Vulde de vormpjes met de massa en ging verder met lezen.









Na een half uur wachten, bevrijdde ik de borstplaat uit de vormpjes met een keukenmesje.
Dit is het restultaat geworden:

De borstplaat is mierzoet, hoe kan het anders en ik eet zelden mierzoet. Ik zou genoeg gehad hebben aan 50 gram suiker. Zoveel is er over.

Maar als je kinderen hebt is dit een eenvoudig en voordelig te maken recept.

2 opmerkingen:

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...