woensdag, november 28, 2012

De plaatselijke boekhandel is concurrerend

Veel boeken koop ik niet, ik ga voor e-reader en boeken uit de bibliotheek. Graag hou ik mijn huis vrij van rommel, dus het liefst digitaal.

Het boek van Marieke Henselmans 'Eigenwijs je hypotheek aflossen' wordt niet digitaal uitgegeven, zo mailde het tijdschrift  Genoeg me. Jammer, een gemiste kans in mijn ogen. Ik wilde wachten op de bibliotheek, maar je krijgt het boek ook bij een niieuw tweejarig abonnement (8 nummers) bij het tijdschrift Genoeg voor 49 euro.

Steeds vaker hoor ik dat mensen rondkijken op internet naar boeken, maar het toch bij de plaatselijke boekhandel aanschaffen. Iemand had een e-reader gekocht bij de boekhandel en koopt nu regelmatig ebooks bij de boekhandel. Vaak een e-book van de maand  voor een speciale prijs.

Ik besloot de website van de plaatselijke boekhandel te bezoeken en daar kon ik het boek voor 12,50 bestellen en afrekenen met Ideal. Het wordt zonder bezorgkosten thuis afgeleverd.
Dat vind ik super.  Een win-win situatie. De plaatselijke boekhandel steunt mij en ik steun de plaatselijke boekhandel. Misschien heb ik het boek al voor a.s. weekend in huis. Over  een paar weken kan een lezer van dit blog hem lenen en doorgeven aan de volgende. Ik zal hiervoor nog een oproep doen op dit blog, en lootjes trekken.

Gezellig toch de winkels in de stad? Ik denk zelfs dat ik er een keer langs ga tijdens openingstijden, ooit.

Wil je meedingen naar 100 euro prijs na het beantwoorden van een vraag op Eyeopen en het boek daar bemachtigen voor 12,50 plus 1,99  verzendkosten, dan kan dat hier. Aardige actie.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb hem ook zaterdag bij de plaatselijke boekhandel besteld en kon het boek dinsdag al ophalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Vlijtigheid voelt prettiger om de plaatselijke boekhandelte steunen, tenminste zo is het met mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op eyeopen.nl loopt een actie. Als je 'm daar bestelt en een vraag beantwoordt maak je kans op 1000 euro...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet zo gek ook dat de plaatselijke boekhandel concurerend is. Nederland heeft een vaste boeken prijs. Ze mogen er niet van af wijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...