vrijdag, november 16, 2012

Hypotheekvrij en consuminderen

In 'De vijfde dag' van de EO, was Gera

Het programma bestaat uit 3 reportages over 3 verschillende onderwerpen. En je kunt het hier terug zien of hieronder:

Op tablets zijn de filmbeelden van de EO pagina niet goed zichtbaar.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Gerhard Hormann met meer tips voor aflossen:


Annemiek van Deursen over zelf waspoeder maken en  een diner voor 25 cent
 
Erica Verdegaal met besparingstips voor ieder soort mens:

6 opmerkingen:

 1. Groot gelijk! ik ben twee keer gevraagd voor een mediaprogramma, zelfs door een journalist van wie ik de stem achteraf feilloos herkende. Hij is nu de duo-presentator van een bekende talkshow op tv... Beide keren ging het over onderwijs, maar omdat mijn kinderen daarbij betrokken waren, wilde ik niet in de publiciteit. Het zou hen alleen maar schaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou zeggen zorg voor een gezonde balans, door een dergelijke fanatieke doelstelling kan je zeker tot inkeer komen maar waak ervoor dat je geen kluizenaar in je eigen wereld gaat worden. Stel je even voor of je nu gezellig met deze mensen aan tafel een gesprek kan voeren over helemaal niets. O ja, als je naar de WC gaat even de gieter erbij en niet teveel WC papier gebruiken. Kijk oma van 96 zal het zich zeker kunnen herinneren maar zij zou zeggen bij het zien van enkele beelden: Zijn jullie gek geworden? Dat was vroeger noodzaak want bittere armoede....
  Ik heb makkelijk praten want ik heb geld genoeg maar ik kan met weinig toe ook zonder regenwater als WC spoeling te moeten gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vroeg me met dat regenwater wel af of ze dat nu voor het milieu doet of voor besparing. Water is heel goedkoop, je bespaart hooguit 1 a 2 euro per maand door regenton-water te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem, haar inkomen is bijstand. Percentagegewijs is 2 euro meer dan op een topinkomen.

  Ik vraag me af of 150 euro sparenis of reserveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb even een vraagje over dat wasmiddel maken,

  Is dat niet slecht voor de wasmachine? en maakt die soda ook niet uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem, grote verrassing, soda is niet slecht voor je wasmachine. Soda en zout hebben als Voordeel dat het de kalkafzetting van water tegen gaat.
  Op een Amerikaans blog van een groot gezin las ik dat er ook bakin soda of zo doorheen ging. Van dat wasmiddel is bekend, dat de wasresultaten prima zijn. Ik heb in de consuminderblogs alleen iets gelezen over geldbesparing, maar nooit over wasresultaten.
  In het begin van dit blog waste ik lange tijd met allesreiniger. Ging goed, maar witgoed werd smezelig. Ik gebruik nu Fleril van Lidl, of het spul van Aldi. Fleuril werd door Tros radar als beste getest.

  Schoonmaakazijn is een perfect schoonmaakmiddel, samen met soda ontvet het prima.

  BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...