donderdag, november 08, 2012

Maar weer verder met aflossen dan

Nu ik besloten heb, dat ik af blijf van verdere investeringen in onderhoud en om het huis.
Dat is mijn zwakke punt, dat onderhoud.

De laatste tijd was het wat crisis in mijn bedrijf, ik investeerde in een advertentie in een plattegrond van de noodlijdende VVV, wilde beddengoed vernieuwen, maar door de crisis is het allemaal kommer en kwel, dus dat komt nog wel. De reparatie van de auto die al met al meer dan 1000 euro kostte, mede door de eerdere reparaties bij mijn aardige en service gerichte Turk.

Ik zou zo graag, een nieuwe vloerbedekking beneden, een mooie rolss royce, twee manden vakantie in Australië en daar naar toe met de trein tot Wladiwostok en dan met vrachtboten verder. Ik zou zo graag, ik zou zo graag.

Nou ja, niet met pensioen en gewoon doorgaan met aflossen en tevens proberen het spaarsaldo wat bij te sprokkelen.

Half december dan maar weer een bedrag van 1000 euro aflossen.

Dan moet ik ook nog mijn jaarbedrag ziektekostenverzekering tijdig ophoesten. Alle andere bedrijven die graag eind december, begin januari mijn knip leegtrekken aan jaarlijkse ongein.


Tot half juli bleef ik nog op rit met de aflossingen en daarna lukte het niet meer zo goed.
Aan het einde van dit jaar is het dan een louzy ruime 13.000 euro.Las zojuist dat in 2014 het regeerakkoord heeft besloten dat ik als alleenverdiener  2 x modaal er 8,5% er op achteruit ga. Maar eerlijk gezegd. Het boeit me niet zo. Ik merk het wel. Voorlopig denk ik dat het vormen van deze regering te snel ging. Zo snel, nog maar zien dat ze 2014 halen. Nou ja, zo niet, zoveel ministers weer wachtgeld. Of zou Opstelten, gezien zijn leeftijd, nog wel aanspraak maken op wachtgeld?

10 opmerkingen:

 1. Ik vraag me ook af hoe lang dit kabinet het gaat volhouden. Het ligt nu na een week al zo onder vuur. Allemaal veel te snel in elkaar getimmerd, net een kast van dat Zweedse bouwbedrijf, er ontbreken bouten en de deuren sluiten niet goed. Al snap ik wel dat ze onder druk stonden van Brussel om snel met een regering te komen. Ach, je vraagt je af wat voor politiek bestel nog wel passend is bij deze tijd. We zijn een provincie van Europa geworden, of ik dat nou leuk vindt, doet er niet toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk juist dat de regering het lang gaat volhouden. Het is niet normaal dat er zo veel kritiek kwam! De plannen waren niet eens concreet. Het vorige kabinet had veel extremere standpunten, punten die mensen echt diep raakten en daar hoorde je sporadisch iets over.

  In ieder geval succes met verder aflossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Tot half juli bleef ik nog op rit met de aflossingen en daarna lukte het niet meer zo goed.
  Aan het einde van dit jaar is het dan een louzy ruime 13.000 euro."

  Hoe bedoel je dat?
  13.000 Euro vanaf juli tot eind dit jaar? Dat is toch prima? Wij halen circa 26.000 Euro dit jaar, 20.000 al in 2 delen afgelost en die laatste bedachte 6000 tegen december dit jaar. Meer zit er niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem, ik bedoelde het eerste half jaar + juli.
  Een flink bedrag dat jullie aflosten. Was dat met twee inkmens, of 1 goed inkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Okay, maar wat wordt het voor dit hele jaar dan?

  Maar slechts 1 goed inkomen. Maar als volger van je blog 'inhalen' kunnen wij je nog steeds niet, we hebben recent ook vrijwillig hogere uitgaven gehad maar dat is in januari weer afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem, ja ik herinner je vorige comment.
  Dan hebben jullie nog een weg te gaan. Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach die weg is te overzien: binnen 2.5 jaar is alles afgelost. Theoretisch nog 50k te gaan per 1 jan 2013. Moet lukken mits de bank wil verrekenen. Zo af en toe jezelf een beetje verwennen is geen zonde want het moet het allemaal wel waard zijn aan het einde van de rit, jezelf uitmergelen heeft ook geen zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Anoniem, 50 K was te optimistisch gedacht. Ik had geen rekening gehouden met de crisis.
  Ik heb niet hetgevoel dat ik meelf uitmergel, wel dat ik eeuwig tijd tekort kom. Ik verlang soms naar bergen vrije tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je inderdaad nog 1000,- extra aflost, zit je - inclusief de gewone aflossing voor december - volgens mij toch rond 15.000? Maar hoe dan ook, ik heb respect voor je doorzettingsvermogen en vind het heel knap van je. groet anna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Anna, goed gezien. Toch 15.000 euro. Gelukkig geen verdere autoproblemen meer

  BeantwoordenVerwijderen

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...