woensdag, november 28, 2012

Meer met minder

Meer met minder is een goed economisch uitgangspunt,of het nu voor consuminderaars of bedrijven die winstmaximalisatie nastreven. Miimaal investeren met een maximaal resultaat zeg maar.

Het is prima wanneer we spreken over middelen. Stel dat je in de helft van de tijd iets gedaan wilt hebben met een perfect/professioneel resultaat dan moet je daar middelen tegenover zetten.
Gereedschap dat stevig is en tegen een stootje kan. Dat kost geld en goede materialen.
Dat geldt ook voor de werknemer. Werknemers moeten gestimuleerd of gemotiveerd worden. Studie helpt, maar hen ook het gevoel geven dat wat er met hun inspanning wordt gerealiseerd een mooie bijdrage levert. Met collega's een team vormend om samen te komen tot een eindprodukt, waar geacepteerd wordt dat niet iedereen altijd 100%  perfect is.

Nu de druk van bovenaf hoog is, is het belangrijk dat je met je collega's  samen een front vormt waarin je zegt:  ' Genoeg, is genoeg'.
Lukt dat niet, spreek dan de OR aan en leg de problemen daar neer.

Gisteren sprak ik met een colega en ik vertelde dat het moeilijk is om dit via de OR omhoog te brengen. Het medewerkers tevredenheids onderzoek was net geweest is, en daaruit kon niet worden aangetoond dat de medewerkers erg ontevreden waren. Ik vertelde hem dat dit onderzoek niet eerlijk was ingevuld. In de OR is bekend dat een 100% veiligheid anonimiteit ontbreekt, dat niet moeilijk terug te vinden is wie wat heeft ingevuld.

Gisteravond las ik het rapport og eens aandachtig door en toen vielen mij twee zinnen op, waaruit bleek dat andere afdelingen klaagden over de financiele ondersteuning.. Het werk stokte daar!
Vanmorgen had ik OR overlegin een commissie en samen met de leden van deze cie.  konden wij werken aan een oplossing voor aansturing via de OR. Het gaat niet meteen gebeuren, maar de bal rolt.

Helaas weet ik ook dat het budget personeel heilig is verklaard, maar er zijn mogelijkheden. Als grap opperde ik dat voortaan alle managers vrouwen moesten zijn, want zo las ieen tijd terug in het FD dat  vrouwelijke HR managers 20% minder verdienden dan de testosteron / mannelijke variant.
We opperden dat we  voortaan ook moesten eisen dat alle directeuren dan ook maar vrouwen moesten worden. Mijn mannelijke colega's fantaseerden meteen over ' goede' vrouwelijke vervangers. :-)). De heren waren zeer pro actief in het bedenken van vervangers. Ik noemde er ook ng 1. )))

1 opmerking:

  1. Iets te hoog gegrepen vrees ik voor de lezers die met
    "leuk, ga zo door!"; "heb ik laatst ook zo meegemaakt en ik weet wat je voelt" hier niet zo veel mee aan kunnen. Nee zonder gekheid, dapper dat graafwerk. Als OR lid ben je iets minder vatbaar voor de mogelijk negatieve gevolgen van die acties en gelukkig dan maar. Maar het hele Nederlandse volk is eigenlijk een beetje slaafs geworden, ging de bevolking vroeger nog op de barricaden, nu laten we ons alles van Den Haag welgevallen terwijl toch wel is gebleken dat de Nederlandse regering een heel onbetrouwbare partner is geworden. Zo zijn we ver(ge)worden helaas.

    BeantwoordenVerwijderen

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...