dinsdag, november 27, 2012

Prioriteiten stellen

Begin 2012 had ik een aantal doelen. Eén daarvan was 'meer tijd voor mezelf' en minder afspraken. Drie avonden thuis zeg maar.

Het is gelukt. Bovendien ben ik er in geslaagd om meer mensen uit te nodigen voor het eten, dus gezelligheid meer thuis en niet elders. Van een aantal groepjes, zoals vriendengroepjes, ben ik afgestapt.
De laatste maanden ben ik er zelfs in geslaagd om een paar boeken uit te lezen.Ik sport zelfs weer!

Ik vond het niet erg om de stapel met te lezen stukken daardoor wat groter(groot) te laten worden, immers ik had mijn prioriteiten bij meer tijd voor mezelf.


Op het werk heeft men het ook over prioriteiten stellen: Dit moet op tijd af en dat, en dat kan best met minder mensen. Ja hoor. Twee mensen zijn vertrokken en worden nu door stagiairs opgelost. Deeltijd ouderschapsverlof van een collega? Kan best, is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen.

Vanmorgen had ik een één op één gesprek met de baas en ik ging de diepte in. Ik sloeg terug.
Wil je meer gedaan hebben in minder tijd, dan ook moeten er prioriteiten gesteld worden. Wil je het één, dan moet je accepteren, dat het ander wat minder is.

Terugkerend op mijn plek, sprak ik met de afdeling over de targets en hoe we die konden halen.
Er stond nog een overleg in de agenda, georganiseerd door de baas, waarvan ik de vorige keer al gezegd heb, dat kan allemaal niet samen komen.
Ik candelde deze afspraak, met de gedachte. Nu zul je je prioriteiten hebben. Op hoge poten kwam hij naar mij, met de mededeling, dat ik dan al veel eerder deze afspraak had moeten afzeggen en niet NU!

Ok, dan niet. Ik heb nu lunchpauze en tik verhit deze blog. Stoom afblazen heet dat.
Ik neem lunchpauze zei ik tegen mijn collega's die druk doorwerken.

Er is een toezegging dat er medio februari een uitzendkracht 1 dag langer per week wordt aangenomen.

Maar wanneer de leidinggevende met gemixte signalen uitzendt, zal ik niet bezwijken en kiezen voor mezelf.
Als je wilt dat het werk door minder mensen wordt gedaan, zorg dan dat het goed loopt, en zoek het uit met de extra leuke workshops enz.

2 opmerkingen:

  1. Poeh! Ik zou graag een baan willen, ben hard aan het solliciteren. Maar zoek toch niet zoiets als waar jij nu kennelijk zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groot gelijk. Zeg wat je denkt en doe wat je zegt is mijn moto. Alleen als je goed voor jezelf kan zorgen kan je ook goed voor anderen zorgen. Men is nu iets voorzichtiger met rare voorstellen want ze weten dat je niet met je laat sollen.

    BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...