donderdag, november 01, 2012

Verschil tussen zomer en wintertijd

Deze week vertrek ik in het  donker en kom ik thuis in het donker.

Wie zei ook al weer, dat die wintertijd zo geweldig is?

Wie vindt dat het zoooo lang duurt voor dat je aan 1 uur verschil moest wennen?
Wat moet dat dan voor mensen met een jet lag, of mensen in de continue dienst?

Kan die wintertijd nu niet eens voor altijd afgeschaft worden?
Ga ik nog steeds weg in het donker, maar pak ik nog net wat daglicht mee aan het einde van de werkdag!

Van wie nog meer mag de wintertijd worden afgeschaft?


De 10 comments samen gevat:
2 x Zomertijd - Het hele jaar door 
4 x Wintertijd het hele jaar door
2 x Neutraal - Het maakt niets uit
2 x Liever niet meer schakelen.

13 opmerkingen:

 1. Zullen we de zomertijd maar afschaffen? We lopen nu zelfs nog 40 minuten voor op de zon....geef mij maar de wintertijd hoor, de hele zomertijd door heb ik last van jetlag :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is de wintertijd juist de goede tijd en is de zomertijd de onjuiste...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als er maar één van de twee wordt afgeschaft, zodat ik niet meer hoef te schakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb liever de wintertijd, is ook de normale tijd. De hele zomer heb ik ook last van de zomertijd. 2 weken voor de wintertijd ingaat ben ik helemaal niet meer vooruit te branden. Dus voor mij mag de zomertijd afgeschaft worden:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als we dan mogen kiezen, geef mij asjeblieft zomertijd. Net wat je zegt, 'k voel me zo'n nachtdier als het licht wordt in 't holletje (lees kantoor) kruipen om 's avonds weer te gaan foerageren.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wintertijd is de oorspronkelijke tijd. Wij hebben de tijd van Berlijn gekregen, maar eigenlijk zouden we die van Londen moeten hebben. Dat zou wat te lastig zijn geworden voor zo'n klein landje.
  Dat het nu 's avonds eerder donker wordt vind ik niet zo erg. Maar in het voorjaar vind ik het een enorme stap terug als het 's morgens ineens weer donker is als je naar je werk gaat. Dan ga je door dat uurtje een maand terug in het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zitten nu weer op de normale tijd, volgens mij is juist de zomertijd ingesteld om o.a. stroom te besparen enzo. Het maakt mij verder niet zoveel uit. Ik merk wel dat ik meer moet wennen aan een uur korter slapen dan aan een uur langer, maar dat is misschien ook wel logisch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geef mij maar de zomertijd, even wennen aan het uurtje minder slaap. Maar daarna heerlijk dat daglicht. Ik vind dit echt niks, 's ochtends & 's middags al donker. Br... En ik weet dat de wintertijd bijna de echte tijd is, maar liever andersom. En zo kun je op de electriciteit besparen als de zomertijd blijft.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het wel gezellig. Voordeel voor mij en de kinderen is dat we nu weer in het licht kunnen vertrekken. Maar als je weg moet in het donker en thuiskomt in het donker kan ik me voorstellen dat je er niks aan vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het maakt mij helemaal niet uit, ik heb ook geen last van beide omschakelingen.
  Alleen de eetmomenten de eerste dag wat aanpassen van half uur eerder of later dan de dag ervoor en dat is het. Met de honden eigenlijk hetzelfde ook niets aan te marken en het zijn behoorlijk gewoontedieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog even over die mailtjes: de laatste dagen heb ik er geen meer gehad. Het is dus goed gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kunt echt zien wie hiert de ochtend mensen zijn en wie de avondmensen....
  de zomertijd is geweldig voor hen die heel vroeg op kunnen staan(immers ze staan standdaard om een uur of 4/5 op in zonnetijd, dus om 6 a 7 uur kloktijd) de mensen die liever de avond en nacht leven hebben liever de wintertijd, die loopt maar 40 minuutjes op voor)
  grappig toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Willeke, ja het is goed gekomen dankzij jouw opmerking en dankzij de tip van een andere lezeres waar ik most kijken. Scheeld flink wat tijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...