donderdag, november 29, 2012

Vet op de botten, spaarrekening is iets gevulder

Na de narigheid met de dure en langdurige reparatie van de auto, wat onderhoud.
Inmiddels begrepen dat ik, de ondernemer, niet meer altijd de voor-crisis prijzen kan doorberekenen, helaas, maar wel meer omzet.

Loopt de spaarstand op naar 4.000 euro. Ik krijg bijna spijt dat ik niet de brief heb uitgestuurd naar de hypotheekbank dat ik in december wat meer dan slechts 1.000 euro wil aflossen.

Maar ik heb weer onderhoud. Onderhoud is bij mij de grote verdwijnput van geld. Eerst de dure autoreparatie, dan weer lekkende dubbelglasramen, dan weer dit, dan weer dat.
Onderhoud huis is normaal 1% van de verkoopwaarde, dus ik zei ach wat 2.000 euro. Volgens Funda is een ander vergelijkbaar huis voor  meer verkocht, maar het zal niet lang duren voordat het echt zo gezakt is....
Het werkelijke onderhoud huis is nu al 3.193,66.

Het beveiligingsbedrijf komt volgende week langs om een nieuwe rook en brandmelder te plaatsen, aangezien de vorige 'zomaar' de batterij werd verwijderd en ach dan maak ik hem onklaar zal de drie maanden verblijvende voordelige logerende rokende gast gedacht hebben.  Ik zei dan, are you smoking in the room? Maar dat was helemaal niet zo, echt niet, zo zei hij en hij maakte een grap deed extra joviaal en dan dacht ik, ach laat ook maar.
Enfin, na vertrek heeft de kamer een week betaald leeg gestaan, alles wat van stof was, op de matrassen na, is in de wasmachine geweest, het raam heeft een halve week open gestaan en nog stonk het.

Op het forum van Vara Kassa stond dat de muren met ammoniak schoongemaakt moesten worden. Ik heb nog even gedacht, zal ik? Maar nee, toch maar niet en ik pakte de voormalige glassex spuitflacon die tegenwoordig is gevuld met geurige Action schoonmaakazijn en spoot de wanden her en der in.
Waar schoonmaakazijn al niet goed voor is. De vieze lucht verdween, rap! Ik heb hierna nog 1 keer gespoten en dat was het dan wel. Weg lucht!

Verder krijg ik vaak verzoeken voor vier mensen die willen logeren en dat kan niet. Ik heb lang nagedacht, maar ik doe het niet. Ik ga toch echt niet, nog meer verbouwen, opruimen, inrichten. Nee hoor, ik doe dat niet.....
Maar nu het beveiligingsbedrijf toch langs komt, heb ik besloten in nog een kamer een rook- en brandmelder te bevestigen. Bovendien wil ik ook nog meer bijzetsloten laten maken in de deuren. Je weet maar nooit, hoe het nog eens van pas kan komen. En dat bekend is dat ik een ramp ben met sleutels. Tegenwoordig heb ik zulke dure gecertificeerde sleutels, dat ik tot nog toe beter en langer zoek. Zelden raak ik ze nog kwijt.

De convectoren waar ik eerder over schreef dat die niet echt warm werden. Dat is inmiddels opgelost, ik krijg de factuur. Het is heel erg eigenlijk, mijn blondheid en techniek. Convectoren moeten ook ontlucht worden. Ooit zag ik een ontluchtingssleuteltje, maar ik wist niet hoe dat moest. Het ging jaren goed. Ik vertelde iedereen: convectoren hoeven niet ontlucht te worden. Veel handiger dan radiatoren.
Had ik dat geweten, dan had ik heel misschien, maar dan ook heel misschien dit wel zelf gekund :-))

Update 30-11-2012: De oplossing kreeg ik in de comments: Dubbelzijdig tape!
Hoe simpel kan het leven zijn. Het beveiligingsbedrijf is afgebeld. Dit bedrijf is uit de route, Gamma is in de route. Opgelost dus.

Ik bedacht me dat de dure oplossing voor de CV nog wel even uitgesteld kan worden, nu het stukken aangenamer is in huis. Scheelt ook weer 1000 euro.

Het aflossingsformulier van de Direktbank voor nog eens 1000 euro ga ik invullen en als .pdf verzenden. Dan kan ik op 30 december weer 1000 euro aflossen. Ik hou dan een buffer van 2000 euro over, niet veel, maar genoeg.....


8 opmerkingen:

 1. En die rook- en brandmelder kun je niet zelf ophangen? Wordt dan ook weer uurtje factuurtje..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Bloem, nee dat kan ik niet. De ervaring met zelf boren zijn tot op heden dramatisch.
  Moet ikook zeggen dat ik kritisch ben op uitgevoerd wer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt ook een rook melder kopen die je aan het plafon kan plakken.
  Dat heb ik ook gedaan.
  Verder kun je ook speciaal plakband kopen bij een bouwmarkt
  waar je ze mee op kunt hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem, Subliem deze oplossing.
  De leverancier heb ik afgebeld. Tape heb ik al in bezit. Gamma is dichterbij (goedkoper) dan dit beveiligingsbedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede acties zeg!

  Wij hebben onze brandmelders trouwens laten plaatsen door stichting brandpreventie Nederland.
  Kostte geloof ik krap 20 euro voor 3 rookmelders destijds (weet niet wat het nu kost). Ze komen jaarlijks langs om die dingen schoon te maken, batterij te vervangen en (als je verhuist / geschilderd hebt oid) rookmelders zo nodig weer op te hangen. Deze onderhoudskosten zijn 5 euro per rookmelder (inc. batterij).

  Is misschien ook een optie als de tape toch niet lukt.. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Bespaarzuinig, goede tip. Ik vond deze rookmelder http://www.brandpreventieweek.nl/page/112 met een 5 jaar durende lithium batterij. Dat is een tijd niks doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelfredzaamheid!
  Tips in geval van crisis: leer een praktisch vak - tenminste dat lees je dan wel eens en dan ben je wat minder afhankelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Zelfredzaamheid, er worden weinig workshops gegeven. Ben jij een goede doe het zelver?
  Ik kom in ieder geval nooit in het klusprogramma: Help, de vrouw is klusser".

  BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...