maandag, december 16, 2013

Verschil tussen rijk en arm in meerdere landen

Het verschil tussen arm en rijk groeit steeds verder uit elkaar. De vermogens van rijke mensen in Nederland nam gemiddeld  in 2012 toe met 10% door herstel van de beurzen.

Vreemd genoeg is het aantal beleggingen van miljonairs slechts weinig, maar vooral in deposito’s, gewone spaarrekeningen en cash. Na beleggingen wordt er ook geïnvesteerd in vastgoed.
Veel mensen weten niet eens dat ze miljonair zijn, omdat hun geld in de pensioenpotten zitten. We weten dat dat geld , na overlijden is verdwenen in de algemene pensioenen, hooguit heb je een prettig pensioen. Voor de jongeren van nu, waar het huidige kabinet, verder snijdt in de mogelijkheden van vermogensopbouw van de volgende generatie, is het nog maar de vraag of zij een prettig pensioen hebben.
Aangezien ze ook al niet een fors vermogen kunnen opbouwen, blijft er niks anders over dan te investeren in vastgoed, een bedrijf?

Maar enfin, in onderstaand overzicht zie je de grote verschillen tussen arm en rijk.  Die zijn fors.
Momenteel wordt er in de meeste nieuw af te sluiten cao’s  gepraat over demotie, snijden in arbeidsvoorwaarden . In de cao van het bedrijf waar ik werk werd gesproken over het korten van salarissen tot de salarisklassen waarin een leaseauto normaal is.
Alleen die mensen die net in dienst zijn, zouden nog de inflatiecorrectie kunnen ontvangen, als je langer werkt moet je daarvoor uitmuntend presteren. Gewoon goed is niet meer voldoende.
Gelukkig zijn deze plannen van tafel, maar de huidige cao is slechts voor één jaar vastgesteld.

Deze CAO suggesties van het bedrijf geven aan dat het verschil tussen rijk en arm toenemen.

1 opmerking:

  1. Wat apart dat de nieuwe mensen die inflatiecorrectie krijgen. Ik zou denken dat juist oud gedienden die verdienden, omdat die zich al meer bewezen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...