zondag, april 19, 2015

Met overstappen met je spaarrekening..

Overstappen? 'Je treft je eigen bank het hardst door elders te gaan sparen'. Zo las ik in een column in het Reformatorich dagblad  van vrijdag 10 april, geschreven door Gerhard Hormann.

Een treffend gezegde, daar waar de banken nu veel winst maken met goedkoop geld van spaarders en Brussels geld,

Banken verdienen geld als jij rood staan op de betaalrekening, een lening afsluit of een hypotheek neemt, of gaat beleggen via de bank. Het liefst via een beleggingsfonds van de bank zelf.

Dit weekend sprak ik met een man, die pochte op het rendement van zijn tien zonnepanelen die sinds een week op zijn dak liggen. 'Tien procent rendement, meer dan bij de bank'.
Hij werkte vroeger bij de Rabobank en daar is hij zijn hele verdere leven klant bij gebleven. Hij had er nog nooit aan gedacht om over te stappen met zijn spaargeld

Stap over naar Mone you, dochter van de ABN AMRO als je zo graag bij een grote bank wilt sparen.
Ik heb tevens een spaarrekening bij de Leaseplanbank. Het duurt een dag en dan is je spaargeld op die bank, of terug op jouw bankrekening.

Ik dacht dat met tien zonnepanelen en twee personen ruim voldoende was voor het kWh verbruik bij hun twee persoons huishouding, zonder wasdroger. Maar nee, 3000 kWh voor twee personen en een vaatwasser. De schuldige aan dit verbruik is de pc, die staat dag en nacht aan, de tv, want de man zit graag zappend op de bank.
Dan kun je wel praten over overstappen van bankrekening, maar als je het geld aan de andere kant er weer net zo snel uitgooit, wie ben ik dan. Gedrag verander je niet in een dag.1 opmerking:

  1. Ha ha, grappig zulke mensen.
    snap sowiezo dat hoge stroomverbruik niet, maar ook niet dat je je spaargeld voor 0, nogwat bij de R bank laat staan, moneyou is ook gezakt maar toch nog 1,4. Gr. Anne

    BeantwoordenVerwijderen

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...